Sport

Cehia – Danemarca 1-2. Continuă basmul! Danezii merg în semifinalele EURO 2020

FANATIK vă oferă toate informaţiile legate de meciul Cehia - Danemarca, din sferturile EURO 2020.
03.07.2021 | 18:45
Cehia  Danemarca 12 Continua basmul Danezii merg in semifinalele EURO 2020
ADVERTISEMENT
03-07-2021
15:59

Danemarca bate Cehia şi merge în semifinalele EURO 2020

Cehia – Danemarca 1-2 s-a jucat în sferturile de finală de la EURO 2020. Delaney (6) şi Dolberg (42) au marcat golurile calificării danezilor în semifinale, în timp ce Schick (49) a înscris pentru cehi. Selecţionata lui Kasper Hjulmand va întâlni, la Londra, câştigătoarea sfertului Ucraina – Anglia.

Min. 49 / GOOOL Cehia! Schick a reluat din mijlocul careului în poarta danezilor. Atacantul ceh a ajuns la 5 goluri la EURO 2020, la egalitate cu Cristiano Ronaldo.

Min. 42 / GOOOL Danemarca! Maehle l-a găsit perfect în careu pe Dolberg şi acesta înscrie fără emoţii.

Min. 38 / Damsgaard l-a încercat pe Vaclik cu un şut din interiorul careului, însă pe direcţia portarului.

Min. 21 / Holes a fost găsit bine de Masopust, însă Schmeichel a blocat şutul cehului.

Min. 12 / Danezii ratează şansa majorării scorului. Damsgaard a rămas singur cu Vaclik, dar a fost blocat de portarul cehilor.

Min. 6 / GOOOL Danemarca! Delaney deschide scorul cu o lovitură de cap în urma unui corner.

Min. 1 / A început meciul Cehia – Danemarca.

03-07-2021
14:43

Echipele de start pentru Cehia - Danemarca

Cehia: Vaclik (Sevilla) – Coufal (West Ham), Celustka (Sparta Praga), Kalas (Bristol City), Boril (Slavia Praga) – Soucek(c) (West Ham), Holes (Slavia Praga) – Masopust (Slavia Praga), Barak (Hellas Verona), Sevcik (Slavia Praga) – Schick (Bayer Leverkusen). Rezerve: Mandous, Koubeek – Kaderabek, Brabec, Darida, Kremencik, Jankto, Zima, Vydra, Kral, Pekhart, Pesek Selecţioner: Jaroslav Silhavy

Danemarca: Schmeichel (Leicester) – Christensen (Chelsea), Kjaer (AC Milan), Vestargaard (Southampton) – Stryger (Udinese), Hojbjerg (Tottenham), Delaney (Dortmund), Maehle (Atalanta) – Braithwaite (Barcelona), Dolberg (Nice), Damsgaard (Sampdoria). Rezerve: Lossl, Ronnow – Andersen, Skov, Olsen, Jorgensen, Norgaard, Wass, Wind, Poulsen, Cornelius, Jensen. Selecționer: Kasper Hjulmand

Meciul Cehia – Danemarca are loc sâmbătă, 3 iulie, cu începere de la ora 19:00, în cadrul sferturilor de finală ale turneului final de la EURO 2020. Se întâlnesc două reprezentative extrem de solide, cu o bună organizare a jocului şi cu o disciplină tactică remarcabilă.

Unde se joacă meciul Cehia – Danemarca

Confruntarea Cehia – Danemarca se dispută sâmbătă, 3 iulie, de la ora 19:00, pe stadionul Olimpic din Baku, prilej cu care capitala Azerbaidjanului îşi ia adio de la EURO 2020, după ce aici au avut loc şi trei partide din cadrul grupei A.

ADVERTISEMENT

La Baku, autorităţile au acceptat fără probleme solicitarea UEFA de a se permite accesul la acest meci pentru un număr de spectatori conrespunzător capacităţii de 50% din locurile disponibile pe stadion, dar cei care vor intra trebuie să facă dovada vaccinării complete sau a testului negativ de 72 de ore.

Cine transmite la TV partida Cehia – Danemarca

Partida Cehia – Danemarca se joacă sâmbătă, 3 iulie, de la ora 19:00, pe Stadionul Olimpic din Baku şi este televizată în direct pe canalul PRO TV. O mai puteţi însă urmări şi dacă veţi intra pe site-ul FANATIK.RO în format LIVE VIDEO. 

ADVERTISEMENT

La Baku, soarele arde cu tărie, aşa cum a făcut-o pe întreaga durată a competiţiei, temperatura prognozată pentru ora meciului fiind în jur de 30 de grade. Nu existîă nici cel mai mic pericol de precipitaţii, dar condiţiile climaterice vor impune pauze de hidratare. Va conduce acest joc olandezul Bjorn Kuijpers.

Ce jucători importanţi lipsesc din întâlnirea Cehia – Danemarca

Selecţionerul Cehiei, Jaroslav Silhavy e unul norocos, pentru că nu are nici un fel de problemă de lot pentru acest meci. Nu există jucători bolnavi, accidentaţi sau suspendaţi, ceea ce îi permite să îşi pună în practică planurile tactice pregătite.

ADVERTISEMENT

De cealaltă parte omologul danez nu e la fel de liniştit. Nu era de ajuns că a rămas încă de la primul meci fără starul echipei, Christian Eriksen, care a fost la un pas de moarte, suferind un infarct pe teren. Acum îi are cu probleme pe alţi doi jucători de bază, vârful Yousuf Poulsen şi mijlocaşul Daniel Wass.

Ambele echipe au în palmares titlul european

Cehia este o reprezentativă cu un CV foarte bun atât la nivel mondial, unde a jucat două finale de CM, cât şi european. Sub denumirea de Cehoslovacia a jucat acele două finale, dar a şi câştigat la lovituri de departajare în 1976 titlul european în faţa RFG, pentru ca în 1996, sub denumirea actuală de Cehia să piardă la regula golului de aur, în prelungiri, în faţa nemţilor.

ADVERTISEMENT

Danemarca rămâne în istoria fotbalului drept naţionala care a devenit campioana continentului nostru în 1992 venind cum s-a spus direct de pe plajă, adică din vacanţă, pentru că UEFA a decis să ia loc Iugoslaviei, care intrase în faza războiului cu Croaţia.

Cote la pariuri pentru jocul Cehia – Danemarca

Bookmakerii nu par a fi prea impresionaţi de faptul că Danemarca are câteva absenţe importante. Ei acordă nordicilor prima şansă la victorie la o cotă de 2,10 în timp ce pentru cehi cota este mult mai mare, 4,00. Un gol înscris de cehi are o cotî foarte bună, 1,45.

Începând cu anul 2000, când Cehia şi Slovacia au devenit state de sine stătătoare, numărăm nu mai puţin de zece meciuri directe, dintre care patru au avut caracter amical. Bilanţul arată un echilibru total: câte două victorii de parte şi şase egaluri. De notat însă că ambele succese cehe provin, în 2000 şi 2004, de la turneele finale de EURO, danezii nereuşind să înscrie nici măcar un gol! (2-0 în 2000 şi 3-0 patru ani mai târziu)


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Cehia – Danemarca: 1,57 este cota pentru „Total goluri 0-2”. Vezi aici toate cotele!

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Cehia – Danemarca: 1,65 este cota pentru „Pauză sau Final X. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT