Sporturi

Cehia – România 1-1, după prima zi în Fed Cup! “Taifunul” Simona Halep și “emotiva” Katarina Siniakova. SuperSimo, dominatoare la Ostrava

09.02.2019 | 20:24
Cehia  Romania 11 dupa prima zi in Fed Cup Taifunul Simona Halep si emotiva Katarina Siniakova SuperSimo dominatoare la Ostrava

Simona Halep a egalat scorul în confruntarea din Fed Cup dintre România și Cehia. Este 1-1 după prima zi, Simo reușind să o învingă pe Katerina Siniakova cu 6-4, 6-0 pe hardul de la Ostrava. Liderul mondial a făcut un meci solid, cu puține greșeli,  în care adversara a fost dominată fizic și mental. 

Începutul de meci a fost perfect. Simona a făcut break-ul încă din primul game, consolidat cu un serviciu bun. Siniakova s-a trezit din seria de lovituri (câștigătoare) încasate de la Simona și a reușit un game bun de serviciu prin care a menținut suspansul în primul set. Dar Halep și-a continuat marșul reușind să facă rapid 1-3, însă serviciul bun al cehoaicei a împiedicat-o să se desprindă și mai mult.

Simona Halep, la primire în Ostravar Arena, în meciul cu Siniakova
Simona Halep, la primire în Ostravar Arena, în meciul cu Siniakova

Simona Halep, prea relaxată la 5-2, 40-0! Cum a revenit cehoaica

Totuși, desprinderea a avut loc. 2-4, apoi 2-5 după un game maraton pe care Halep l-a adjudecat. În acel moment a intervenit singurul moment de slăbiciune al meciului. De la 40-0 și 5-2, Siniakova a reușit printr-un miracol să recupereze. Simona s-a relaxat prematur, iar mingile de set au zburat foarte repede. Cehoaica și-a intrat bine în ritm și împinsă de la spate de public a reușit break-ul și apoi a servit foarte bine pentru a face 4-5. Simo servea pentru set, însă era sub o presiune mai mare ca de obicei. A irosit mingi de set și 5-2, acum era într-o postură dificilă.

Cehii au creat un vacarm și prelungeau cât puteau de mult pauza dintre puncte bâtănd tobele și trompetele pentru Siniakova. Chiar dacă și-a întrerupt de două ori serviciul și a făcut o pauză mai mare, Simona nu a fost deranjată și într-un moment dificil, la 40-40, a reușit două servicii foarte bune reușind să închidă setul în stil Pliskova cu Buzărnescu.

În setul secund, Simona Halep a fost un taifun. Fărâma de încredere pe care o avea Siniakova s-a spulberat odată cu pierderea primului set și de acolo lucrurile au evoluat foarte rapid și foarte bine în favoarea fostului lider mondial. Am remarcat la Simona faptul că dădea 100% pentru fiecare minge, iar defensiva bună a româncei a fost frunstrantă rău, atât pentru Siniakova, dar și pentru miile de cehi din tribune, care asistau neputincioși la o defilare a Simonei.

Simona Halep, la primire în Ostravar Arena, în meciul cu Siniakova
Simona Halep, la Ostravar Arena

Setul doi, fără nicio speranță pentru Siniakova! Înghesuită în corzi ca un boxeur istovit

Siniakova a fost înghesuită de loviturile lungi ale Simonei Halep, care a pedepsit fiecare lovitură mai scurtă a adversarei sale. În setul secund Siniakova a părut ca un boxer în corzile ringului, gata să se prăbușească. Românca a arătat impecabil din punct de vedere fizic, iar faptul că a stat doar 1 oră și 12 minute pe teren astăzi ne dă speranțe ca prospețimea fizică să se păstreze pentru duminică.

Chiar dacă avea 2-0 sau 4-0, Simona Halep era foarte implicată și se bucura la fiecare punct. Concentrarea a fost la cote maxime și loviturile bune ale Simonei, atât pe forehand, cât și pe backhand, au rămas fără răspuns. Siniakova nu a putut face nimic, nu a avut nicio reacție de orgoliu și a fost repezită la vestiare de un tăvălug. Cu acest meci, Simona Halep și-a făcut cunoscute intențiile pentru FED Cup, așa cum a declarat-o înainte de meci: “Fed Cup în acest an este un obiectiv important. Voi face tot ce pot să ajungem cât mai departe”

Urmează meciul vedetă: Pliskova – Halep

Pasul pentru mai departe poate fi făcut duminică. Iar duminică pe teren nu va mai fi “emotiva” Siniakova, ci “metronomul” Pliskova. Cehoaica adoră Ostravar Arena, îi place mult suprafața și se simte bine când aude tobele și trompetele cehești cântându-i în strună. Oricât de în formă ar fi Simona Halep, meciul cu Pliskova va fi altceva. Am văzut deja că cehoaica este la un nivel foarte înalt și serviciul îi merge de minune.

Cehia - România 1-1 după prima zi! "Taifunul" Simona Halep și "emotiva" Katarina Siniakova.
Simona Halep și Karolina Pliskova

Are arme care să o contracareze pe Simona, care, prin natura constituției fizice în primul rând, va trebui să muncească mai mult pentru punctele de pe propriul serviciu. Succesul în acest meci depinde de multe variabile, însă Halep știe exact cum trebuie să abordeze această confruntare. “Directele” sunt în favoarea Simonei, scor 6-2, dar Pliskova are mai multă experiență în Fed Cup, având trei titluri în palmares. Meciul Halep-Pliskova începe duminică, de la ora 13:00 și ar putea fi decisiv pentru calificare.