Sporturi

Cehii, campioni mondiali 6 ani din ultimii 8, uluiți de forța României: “Ne-au adus cu picioarele pe pământ”

11.02.2019 | 10:42
Cehii campioni mondiali 6 ani din ultimii 8 uluiti de forta Romaniei Neau adus cu picioarele pe pamant

Cehii, campioni mondiali 6 ani din ultimii 8, sunt uluiți de forța României. Presa cehă este șocată după eliminarea echipei feminine de tenis din Fed Cup. Cea mai puternică națională feminină din istoria acestei competiții, cu 11 succese în palmares, dintre care șase numai în ultimii opt ani, a fost eliminată la Ostrava de o echipă a României care a demonstrat, pe lângă calitatea jocului, extrem de mult caracter, o unitate fantastică a grupului și o dăruire ieșită din comun. Așa a fost posibilă această uriașă surpriză, pe care mass-media din țara multiplei campioane nu a crezut-o posibilă nici un moment.

“Tristețe mare la Ostrava. România ne-a pus cu picioarele pe pământ. Această echipă fantastică, pe care a construit-o Petr Pala de ani buni, a cunoscut și momentul sfârșitului, când nimeni nu ar fi crezut. La Ostrava am pierdut în Cupa Davis în fața Olandei, la Ostrava visul spre o nouă victorie în Fed Cup s-a destrămat.

Presa cehă, între tristețe pentru echipa lor și admirație pentru românce

Româncele au crezut la fiecare minge în șansa lor și meciul de dublu s-a transformat într-o adevărată dramă, pas cu pas. Am câștigat primul set și se părea că lucrurile mergeau spre finalul așteptat, dar nu a fost așa. Tenacitatea perechii Niculescu – Begu a reușit să echilibreze tot mai mult, de la un punct la altul meciul, până când cea mai bună echipă de dublu de anul trecut a cedat. România merge mai departe, iar noi trebuie să așteptăm acum cu înfrigurare să aflăm cum se va reforma și această competiție, ca și Cupa Davis.

Viitorul e incert, este posibil ca noul format să ne arunce într-o situație pe care până acum câteva zile nu am fi crezut-o posibilă, pentru că nu știm ce va fi. Ar fi o mare lovitură să nu mai conteze toate succesele obținute până acum și doar acest eșec să ne pună într-o situație grea pe mai departe. Cândva trebuia să vină și ziua în care să gustăm și din amarul înfrângerii, pentru că nu poți învinge la infinit. Ne-a bătut o echipă care nu a avut-o doar pe Simona Halep, ci o forță comună a grupului absolut fenomenală. – au scris cei de la cotidianul Sport.

Infernul galben și războinica Siniakova

Și antrenorul Petr Pala a spus același lucru, faptul că invincibilitatea și succesele trebuiau să aibă și o zi a sfârșitului, pentru că tenisul nu e sport de roboți și de aceea cerea ca nimeni să nu judece echipa, care a dat tot ce a putut, dar adversarul a putut cu ceva mai mult și aceste fete care au adus șase titluri în ultimii opt ani să fie încurajate și nu puse la zid, pentru ca să își poată reveni repede și să o ia de la capăt. Și pe Petr Pala îl sperie doar ideea că nu știe ce format va avea din 2020 Fed Cup și cât de mult va cântări acest rezultat negativ în noua organigramă.

Presa cehă după eliminarea din Fed Cup. România ne-a pus cu picioarele pe pământ
Presa cehă după eliminarea din Fed Cup. România ne-a pus cu picioarele pe pământ

O altă publicație, Sport Plus, elogiază echipa României, pentru felul în care a luptat până la capăt. “Infernul galben a răpus-o, până la urmă, pe războinica Siniak și totul s-a terminat cu bucuria imensă a românilor. Ne-a învins o echipă foarte puternică și abia acum am înțeles de ce căpitanul Pala spunea înainte de meci faptul că șansele sunt egale, 50 la 50. Am crezut că e o declarație de respect pentru adversar, dar a avut dreptate. Simona Halep a fost ca un adevărat lider mondial, Pliskova a dat tot ce putea, dar nu a avut ce face, iar la dublu româncele nu au cedat nici la 1-0 la seturi pentru noi și când se părea că drumul spre victorie fusese deschis”.