Fotbal intern

Cei cinci jucători de la FCSB care au acceptat deja înjumătățirea contractelor. Majoritatea refuză, iar Gigi Becali nu are ce să le facă. EXCLUSIV

26.03.2020 | 00:16
Cei cinci jucatori de la FCSB care au acceptat deja injumatatirea contractelor Majoritatea refuza iar Gigi Becali nu are ce sa le faca EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a anunțat în urmă cu câteva zile că a decis să înjumătățească salariile la FCSB. Decizia patronului, provocată de criza indusă de coronavirus, părea mai mult la stadiul de intenție, dar lucrurile s-au precipitat.

Prosport dezvăluie că șeful roș-albaștrilor i-a anunțat pe jucători să se prezinte joi, 26 martie, în cantonamentul echipei de la Berceni pentru a semna actele adiționale. FANATIK a aflat că deja cinci dintre jucători și-au dat acordul pentru înjumătățirea contractelor, dar majoritatea fotbaliștilor nu sunt de acord cu cerința patronatului.

ADVERTISEMENT

Florinel Coman, Florin Tănase, Vali Crețu, Ionuț Vână și Ovidiu Popescu semnează înjumătățirea contractelor la FCSB pentru următoarele 6 luni

Imediat după suspendarea campionatului, Gigi Becali a insistat ca jucătorii săi să continue să se antreneze, deși toate echipele din Casa Pariurilor Liga 1 dăduseră liber jucătorilor.

După declararea stării de urgență, patronul FCSB a cedat și i-a lăsat pe jucători acasă. Dar tot i-a venit ideea să-i cheme în grupuri la baza de la Berceni pentru a face antrenamente fizice. Instituirea carantinei l-a făcut să renunțe definitiv la ideea mișcării fizice pentru „perlele” sale.

ADVERTISEMENT

Astfel că a apărut noua idee: aceea de a le reduce jucătorilor salariile la jumătate. Mai mult, i-a transmis-o prin Vali Argăseală și președintelui FRF Răzvan Burleanu, ca FRF să dea o lege prin care să aibă voie să facă așa ceva, ba să și rezilieze trei contracte unilateral!

Până să vină răspunsul dinspre Casa Fotbalului, Becali a trecut la treabă cu ideile sale inovatoare. A discutat cu cei mai importanți jucători ai echipei, care au transmis colegilor intențiile patronului: înjumătățirea contractelor pe 6 luni!

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că, până acum, doar cinci jucători și-au dat acordul să semneze actele adiționale. Ei sunt Florinel Coman, căpitanul Florin Tănase, Vali Crețu, Ionuț Vână și Ovidiu Popescu!

  • Ce salarii lunare vor avea cei cinci după înjumătățire
  • Florin Tănase 8.750 euro
  • Florinel Coman 7.750 euro
  • Ovidiu Popescu 6.000 euro
  • Ionuț Vână 5.000 euro
  • Vali Crețu 5.000 euro
ADVERTISEMENT

Majoritatea fotbaliștilor l-au refuzat deja pe Gigi Becali. Celor care nu sunt în București li se trimit hârtiile pe mail!

Deși mai mulți fotbaliști s-au declarat inițial de acord cu cerința patronatului, ulterior au făcut pasul în spate și au transmis că refuză să semneze.

Cei mai mulți și-au contactat impresarii, care i-au sfătuit să nu facă niciun pas fără consultarea lor și a unui avocat. Unii au discutat și cu Gigi Becali, căruia i-au comunicat ce decizie au luat.

„La ora asta fotbalul, la revedere cu el! Federația ar trebui să hotărască ca 50% din salariile jucătorilor să fie tăiate și să poți să desfaci unilateral contractele la trei jucători, dar să deschidă perioada de transferuri, ca să poată pleca jucătorii în altă parte” – Gigi Becali, patron FCSB

Patronul de la FCSB pare momentan de neînduplecat. Le-a spus tuturor că e decis să facă acest pas, mai ales că inițial le transmisese jucătorilor că vrea să înjumătățească pe o perioadă de un an, apoi pe 9 luni, convenind în final la o reducere a lefurilor pe doar 6 luni!

Joi, 26 martie, la baza de pregătire de la Berceni sunt așteptați jucătorii pentru a semna actele adiționale de înjumătățire a contractelor. Celor care nu sunt în București le vor fi trimise pe mail respectivele hârtii pentru a le iscăli.

Ana Maria Prodan a avut o reacție dură vizavi de intenția lui Gigi Becali de a tăia din contracte. „Un abuz și caz de proces!”

Ce se va întâmpla cu cei care nu sunt de acord să li se taie din contracte? Și aici Gigi Becali a dorit să fie clar și le-a spus că vor intra în șomaj tehnic și probabil vor juca pentru echipa secundă a clubului! Asta dacă vom mai avea fotbal în următoarele 6 luni!

Oricum, nu va fi deloc simplu pentru Gigi Becali să-i convingă pe toți să semneze înjumătățirea. Un semnal în acest sens l-a tras Anamaria Prodan, cea care-i reprezintă la FCSB pe Dennis Man, Andrei Vlad, Iulian Cristea și Darius Olaru.

Dacă se face așa ceva, eu cred că este un abuz și, în cazul unui proces, vor trebui să achite drepturile financiare până la finalul contractului. Repet, este părerea mea și studiez această problemă pentru jucătorii și antrenorii pe care îi reprezint.

Toți ne confruntăm cu isteria aceasta. Este clar un caz de forță majoră ce se întâmplă în acest moment în lume. Le-am explicat  jucătorilor și antrenorilor mei ce se poate întâmpla din punct de vedere legal în  acest moment”, a spus Anamaria Prodan.

ADVERTISEMENT