News

Cei doi bărbați răniți în explozia de la Petromidia, transportați în Germania cu o aeronavă MApN. Video

Cei doi bărbați care au fost răniți grav în explozia de la Rafinăria Petromidia au fost transportați în Germania cu o aeronavă MApN.
05.07.2021 | 15:11
Cei doi barbati raniti in explozia de la Petromidia transportati in Germania cu o aeronava MApN Video
ADVERTISEMENT
05-07-2021
12:11

Video. Cei doi pacienți grav răniți în explozia de la Petromidia, transportați în Germania de o aeronavă MApN

Luni, în prima parte a zilei, cei doi pacienţi de la Spitalul Floreasca, cu arsuri grave după explozia de la Petromidia, au fost transportaţi în Germania, cu o aeronavă militară, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

”O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a efectuat luni, 5 iulie, o misiune umanitară în Germania, pe ruta Otopeni – Offenbach – Otopeni, pentru transportul, în regim de urgență, a doi pacienți care au suferit arsuri în explozia de la Rafinăria Petromidia”, anunță MApN.

Pacienți Petromidia transferați în Germania cu o aeronavă MApN. Sursa foto: mapn.ro
Pacienți Petromidia transferați în Germania cu o aeronavă MApN. Sursa foto: mapn.ro

Echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul UPU-SMURD Bucureşti şi Ministerului Apărării Naţionale.

Misiunea a fost aprobată de ministrul Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, în urma solicitării Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Cei doi bărbați răniți grav în explozia care a avut loc vineri la Rafinăria Petromidia din Năvodari vor fi transferați, luni, la o clinică din Germania.

Inițial, aceștia au fost internați la Spitalul Floreasca din Capitală. În cursul acestei zile, aceștia vor ajunge la o clinică din Offenbach cu aeronave MApN.

ADVERTISEMENT

Cei doi bărbați răniți grav în explozia de la Petromidia, transferați în Germania

În acest moment, starea lor de sănătate este stabilă, însă ambii se află în comă indusă din cauza arsurilor grave.

Până luni, cei doi bărbați în vârstă de 53 și 58 de ani au fost internați la Spitalul Floreasca din Capitală cu arsuri pe 30%, respectiv 25-30% din suprafața corpului.

ADVERTISEMENT

Aceștia vor ajunge în următoarele ore un spital din Germania. Toate cheltuielile de spitalizare vor fi suportate de către angajator, iar transportul va fi asigurat de Ministerul Sănătății, anunță Digi24.

Medicii de la Spitalul de Urgență Floreasca și-au dat acordul pentru transferul în străinătate. Transferul fusese cerut atât de familiile răniților, cât și de angajatorul acestora.

ADVERTISEMENT

Premierul Florin Cîțu s-a implicat în acest caz

Încă de duminică, premierul Florin Cîțu anunța că cei doi răniți vor fi tratați la unități medicale de specialitate din străinătate.”

”În decursul zilei de ieri (n.r. sâmbătă) m-am interesat de starea celor două persoane care au arsuri grave, în urma exploziei de la Petromidia. Am discutat atât cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, cât și cu secretarul de stat, Raed Arafat.

ADVERTISEMENT

Am solicitat să beneficieze de cea mai bună îngrijire în țară, iar dacă transferul lor în străinătate este o soluție mai bună, trebuie demarată procedura.

Mă bucur că în urma intervenției mele, cele două persoane, care în prezent sunt internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străinătate. Cel mai probabil, transferul ar urma să fie făcut mâine. De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament”, a scris premierul pe Facebook.

Reamintim că o explozie puternică urmată de incendiu s-a produs, vineri, 2 iulie la Rafinăria Petromidia din Năvodari. O persoană a murit, iar alte patru au fost rănite, dintre care două sunt în starea gravă.

ADVERTISEMENT
Tags: