Sport

Cei doi jucători convocați de Emil Săndoi la tineret care vor merge la naționala mare pentru „dubla” cu Elveția și Kosovo. Vezi motivul

Cine sunt cei doi jucători convocați de Emil Săndoi la echipa de tineret a României care vor merge la naționala mare pentru meciurile cu Kosovo și Elveția.
30.05.2023 | 19:22
Cei doi jucatori convocati de Emil Sandoi la tineret care vor merge la nationala mare pentru dubla cu Elvetia si Kosovo Vezi motivul
Radu Drăgușin și Valentin Mihăilă vor merge de la echipa de tineret a României la naționala mare. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Naționala lui Emil Săndoi a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru Campionatul European U21 care se desfășoară simultan în România și Georgia. „Tricolorii” mici vor întâlni în Ghencea echipele similare ale Spaniei, Ucrainei și Croației.

Radu Drăgușin și Valentin Mihăilă, convocați de Emil Săndoi la tineret, vor merge la naționala mare

În cursul zilei de marți, Emil Săndoi a anunțat lotul preliminar al naționalei U21 a României pentru Euro 2023. De pe lista convocată fac parte și Radu Drăgușin și Valentin Mihăilă. Din informațiile FANATIK, cei doi internaționali români nu vor rămâne la echipa de tineret, ci vor merge la naționala mare, care dispută pe 16 și 19 iunie „dubla” cu Kosovo, respectiv Elveția din preliminariile Euro 2024.

ADVERTISEMENT

Campionatul European U21 din 2023 se desfășoară între 21 iunie – 8 iulie, dar competiția nu este prinsă în calendarul oficial al FIFA. Astfel cluburile nu sunt obligate să-i lase pe jucători la loturile naționale de tineret. Selecționata lui Emil Săndoi va avea de suferit, deoarece nici Genoa, formația lui Radu Drăgușin, și nici Parma, echipa la care evoluează Valentin Mihăilă, nu sunt de acord să-i lase pe cei doi internaționali români la naționala României U21, informație oferită și de Prosport.

Astfel, Edi Iordănescu îi va convoca pe Radu Drăgușin și Valentin Mihăilă la prima reprezentativă. Fundașul celor de la Genoa a fost titular în primele partide ale „tricolorilor” cu Andorra și Belarus din martie, în timp ce Valentin Mihăilă nu a fost convocat din cauza accidentărilor.

ADVERTISEMENT

Louis Munteanu va fi selecționat de Edi Iordănescu în lotul României pentru „dubla” cu Kosovo și Elveția

Totodată, Louis Munteanu, fotbalistul împrumutat de Farul de la Fiorentina, va fi convocat de Edi Iordănescu la prima reprezentativă. Din informațiile FANATIK, atacantul în vârstă de 20 de ani campion cu Farul este al treilea fotbalist care va fi luat de la naționala de tineret și va face parte din lotul de seniori al naționalei României.

„Nu știu ce aș alege dintre naționala mare și cea de tineret. Ambele dacă s-ar putea. Oriunde o să fiu chemat o să mă duc cu inima și o să ajut”, a declarat Louis Munteanu, într-un interviu acordat, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Alături de Louis Munteanu, Edi Iordănescu va convoca alți doi atacanți. Din informațiile FANATIK, Denis Alibec, campion cu Farul, nu va lipsi din lotul României. Pe lângă cei doi fotbaliști de la Farul, Edi Iordănescu va miza pe George Pușcaș. Atacantul celor de la Genoa a ratat debutul României în preliminariile Euro 2024, din cauza unei accidentări.

Denis Alibec a anunțat obiectivul pentru „dubla” cu Kosovo și Elveția: „Mergem să câștigăm ambele meciuri”

România a debutat cu dreptul în grupa I din preliminariile Euro 2024 din Germania. „Tricolorii” au câștigat cu Andorra, scor 2-0 și Belarus, scor 2-1 și se află pe poziția secundă, la egalitate cu Elveția pe primul loc. Totuși, pentru naționala lui Edi Iordănescu urmează două partide mult mai dificile.

ADVERTISEMENT

„Tricolorii” vor înfrunta în deplasare atât Kosovo (16 iunie), cât și Elveția (19 iunie). Denis Alibec țintește ca România să obțină maximum de puncte din această „dublă” de foc. „Noi mergem să câștigăm ambele meciuri.

Unul va fi mai greu, unul mai ușor. Depinde de noi și cred că putem face o figură frumoasă”, a declarat Denis Alibec, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT