News

Unul dintre tinerii dispăruți în valuri la Costinești a fost găsit mort. ”Cel puţin în ultimii 10 ani nu am mai văzut aşa ceva”. Update

Reprezentanții ISU Dobrogea au anunțat că încă nu i-au găsit pe cei doi tineri din Vaslui care au ignorat avertismentele salvamarilor de pe plaja din Costinești și marți au intrat în apă, deși era arborat steagul roșu.
10.08.2022 | 21:24
Unul dintre tinerii disparuti in valuri la Costinesti a fost gasit mort Cel putin in ultimii 10 ani nu am mai vazut asa ceva Update
Misiunea de căutare a tinerilor dispăruți la Costinești, îngreunată de valurile mari. Foto: ISU Dobrogea
ADVERTISEMENT
11-08-2022
11:24

Unul dintre tineri a fost găsit mort

Unul dintre cei doi turiști dispăruți la Costinești a fost găsit mort în capătul digului din Costinești. Un elicopter SMURD a fost deplasat la fața locului și a confirmat identitatea cadavrului, un tânăr de 21 de ani din Vaslui.

Corpul prietenul său, tânărul de 18 ani, e de negăsit. Cadavrele sunt căutate de către ARSVOM cu ambarcațiunea Maia, dar și de către echipajul SMURD Tuzla.

”Persoana a fost identificată ca fiind una dintre 2 persoane dispărute în Marea Neagră în cursul serii de miercuri, 9 august a.c.., în jurul orei 20:40. Este vorba despre un tânăr din județul Vaslui, în vârstă de 21 de ani”, a transmis ISU Dobrogea.

De la începutul săptămânii, încă trei tineri au ignorat valurile mari și curenții puternici și au murit înecați. În timpul unei intervenții, a murit și Sorin Georgian Olariu, un salvamar din Târgoviște.

O nouă tragedie la Costinești

Revenind la cei doi tineri din Vaslui, dispariția lor a fost semnalată marți seara. Potrivit observatornews.ro, ei au fost observați de mai mulți turiști chiar în momentul în care au intrat în apă.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, nimeni nu i-a mai văzut întorcându-se la mal. ”Căutările nu au avut niciun rezultat, iar la ora 22:45, ambarcaţiunile s-au retras”, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU Dobrogea, Oana Manoilă.

În prim-plan sunt doi tineri de 18, respectiv 20 de ani. Căutarea lor a fost reluată miercuri dimineața, dar valurile mari au îngreunat misiunea celor de la ISU Dobrogea.

ADVERTISEMENT

Valurile ating doi metri înălțime la ţărm şi până la patru metri în larg. În plus, vântul suflă cu 65 de kilometri pe oră. ”Vizibilitatea este la 10 centimetri. Dai cu capul în stâncă şi nu îţi dai seama.

Condiții grele pentru salvatori

Ce să găseşti? Cel puţin în ultimii 10 ani nu am mai văzut aşa ceva. Acum s-a mai lăsat un pic. Dimineaţă era groaznic. Nu se mai vedeau stabilopozii”, a declarat coordonatorul salvamarilor din Costineşti, Serafim Nicolae.

ADVERTISEMENT

Steagul roșu este prezent în toate stațiunile litoralului românesc, dar chiar și așa, au fost câțiva turiști atrași de valurile mari. Din păcate pentru ei și familiile acestora, inconștiența a fost plătită cu viața.

De la începutul sezonului estival până în prezent, zece oameni au murit înecaţi pe litoralul românesc. Printre ei și Eduard, tânărul care a murit înecat în Costineşti și urma să facă nunta.

ADVERTISEMENT

Avea doar 25 de ani, se logodise în aprilie și visa la o viață ca-n povești alături de aleasa inimii lui. Din păcate, ignorarea steagului roșu a fost fatală și pentru el.

 

ADVERTISEMENT