Fotbal international

Cei mai bogați fotbaliști din lume. Top 10. Surpriza de pe locul 1

07.05.2018 | 12:37
Messi, Ronaldo, Ibrahimovic și Neymar sunt printre cei mai bogați 10 fotbaliști din lume

Cei mai bogaţi fotbalişti din lume, Top 10 „fericiți”, sunt adulați și invidiați de milioane de „simpli muritori”, care nu au avut talentul și, de multe ori, șansa să ajungă în lumina reflectoarelor pe dreptunghiul verde al marilor stadioane ale lumii. Top 10 este, oarecum, previzibil, dar are și o surpriză. VEZI IMAGINI ÎN GALERIA FOTO!

Clasamentul celor mai bogaţi 10 fotbalişti din lume, conform site-ului american „Business Insider”, este dominat de jucători de la cluburi din Spania și Anglia, își găsește loc printre ei și „americanul” Zlatan Ibrahimovic, în timp ce brazilianul Neymar, deși a stabilit recordul mondial cu suma exorbitantă de transfer, 222 de milioane de euro dați Barcelonei de șeicii din Qatar care dețin și conduc PSG, este abia pe 4.

Cei mai bogați fotbaliști din lume. Top 10. Surpriza de pe locul 1

Nu, locul 1 nu este nici Cristiano Ronaldo, nici Lionel Messsi, de departe cei mai buni fotbaliști ai planetei, deținătorii ultimelor 10 Baloane de Aur (5 fiecare). Surpriza este francezul Mathieu Flamini (34 de ani), care, după Olympique Marseille, AC Milan, Arsenal, Crystal Palace, a semnat la începutul lui februarie cu Getafe, și care este prezentat de cotidianul spaniol „Marca” drept cel mai bogat fotbalist din lume. În urmă cu 10 ani, Flamini a pornit, cu multă discreție, o afacere în domeniul bioindustriei, mai precis are o firmă, GF Bio Technicals, care face acid levulinic, produs obținut din deșeuri vegetale, considerat un posibil viitor înlocuitor al petrolului. Cu sediul în Olanda și unități de producție în Italia și SUA, firma lui Flamini este evaluată la nici mai mult, nici mai puțin de 30 de miliarde de euro! Averea sa din conturi și alte proprietăți, evaluată la 23 de milioane de euro pare un „mizilic”…

Mathieu Flamini
Mathieu Flamini, cel mai bogat fotbalist din lume, este prezentat de Getafe pe 7 februarie 2018, la Madrid

CR7 conduce „restul” plutonului

Dacă trecem, mai empiric, la averile, hai să le spunem „concrete”, ale celor mai bogați fotbaliști din lume, clasamentul „restului”, la mare distanță de Flamini, este condus de portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid), cu o „zestre” de 321 de milioane de euro. Deşi câştigă mai puţin decât Messi și Neymar strict din salariu – VEZI CIFRELE AICI! – Ronaldo are sponsori mai generoși: Nike, Herbalife, Toyota, Emirates, Soccerade, Emporio Armani, Konami, Banco Espirito Santo, KFC, Samsung, dar şi propriul brand de haine şi aftershave CR7.

Cristiano Ronaldo se mândrește cu „pătrățelele” de pe abdomen și cu o avere de 321 de milioane de euro
Cristiano Ronaldo se mândrește cu „pătrățelele” de pe abdomen și cu o avere de 321 de milioane de euro

Messi a semnat primul contract pe un… șervețel! Avea 13 ani…

Pe locul 3 este argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona), care a strâns în 18 de ani de fotbal (în 2000, la 13 ani, a semnat primul său contract, cu FC Barcelona, pe un… șervețel de hârtie, pe colțul unei mese de la „El Club de Tenis Pompeya” din Barcelona!) o avere de 247 de milioane de euro. Numai din contractele de sponsorizare cu EA Sports, Ooredoo, Samsung, Lay’s, Audermars Piguet, Gillette, Dolce & Gabbana, Head & Shoulders, Gatorade și Pan Bimbo câștigă anual 23 de milioane de euro.

Lionel Messi este cel mai bine plătit fotbalist din lume, dar e doar pe locul 3 în topul averilor
Lionel Messi este cel mai bine plătit fotbalist din lume în acest moment, dar e doar pe locul 3 în topul averilor

Recordmenul la transferuri n-a prins podiumul

„Abia” pe locul 4 este fotbalistul pentru care s-a plătit cea mai mare sumă din istorie, Neymar, care câştigă 36,8 de milioane de euro pe an la Paris Saint-Germain. Brazilianul mai primeşte echivalentul unui salariu şi de la sponsorii Nike, Panasonic, Claro, Tenys-Pé, Lupo, Guaraná Antarctica, Unilever, Volkswagen, Santander, Red Bull, Heliar și Palpiteros. Averea sa totală se ridică la 135 de milioane de euro.

Neymar a bătut recordul la suma de transfer, dar n-a prins podiumul celor mai bogați fotbaliști din lume
Neymar a bătut recordul la suma de transfer, dar n-a prins podiumul celor mai bogați fotbaliști din lume

Ibra și Rooney „saltă” și ei peste suta de milioane

Pe 5 vine olandezul Zlatan Ibrahimović, care, chiar dacă a semnat în martie cu LA Galaxy (MLS) pe numai 1,2 milioane de euro pe sezon, conform „Sport Illustrated”, prăbușire dramatică a veniturilor sale după ce la Manchester United avea un salariu anual de 21,8 milioane de euro (!!!), a strâns pentru „pensie” 118 milioane de euro până acum. Şi-a patentat propriul nume şi are un contract de sponsorizare cu Nike.

Zlatan a trecut oceanul ca să le arate americanilor că soccer-ul poate fi mai frumos decât football-ul lor derivat din... rugby!
Zlatan a trecut oceanul ca să le arate americanilor că soccer-ul poate fi mai frumos decât football-ul lor derivat din… rugby!

Numărul 6, englezul Wayne Rooney are un salariu de 6,5 milioane de euro pe an la Everton. În total, averea lui este de 101 milioane de euro.

Wayne Rooney s-a întors la „prima dragoste”, Everton, mult mai bogat și în bani, și în... fire de păr!
Wayne Rooney s-a întors la „prima dragoste”, Everton, mult mai bogat și în bani, și în… fire de păr!

Ultimii 4 n-au împreună cât Messi!

Potrivit „Forbes”, valoarea averii belgianului Eden Hazard (locul 7) de la Chelsea este de 84 de milioane de euro. Clubul londonez îi bagă în cont un salariu anual de 13,5 milioane de euro.

Eden Hazard a câștigat titlul cu Chelsea sezonul trecut, ceea ce i-a „burdușit” bine contul cu o mulțime de pounds
Eden Hazard a câștigat titlul cu Chelsea sezonul trecut, ceea ce i-a „burdușit” bine contul cu o mulțime de pounds

Galezul Gareth Bale (locul 8) câştigă la Real Madrid 23 milioane de euro pe an, care adunate cu cele 9,5 milioane primite de la sponsori l-au dus la o avere totală de 60 de milioane de euro.

Gareth Bale se gândește să plece de la Real Madrid după ce și-a asigurat o „pensie” liniștită
Gareth Bale se gândește să plece de la Real Madrid după ce și-a asigurat o „pensie” liniștită

Valoarea estimată a averii ivorianului Yaya Touré (locul 9) de la  Manchester City este de 55 de milioane de dolari. În acest ultim sezon al contractului cu „cetățenii”, Touré are un salariu de 250.000 de euro. Pe săptămână! Adică 13 milioane pe an.

Yaya Touré este la finalul contractului cu Manchester City, dar nu-și face griji pentru viitor
Yaya Touré este la finalul contractului cu Manchester City, dar nu-și face griji pentru viitor

Top 10 cei mai bogați fotbaliști din lume este încheiat de argentinianul Sergio „Kun” Agüero, care câştigă 14,7 milioane de euro de la Manchester City (contract până în 2020) şi 18 milioane de la sponsorii Puma şi Pepsi, ceea ce i-a crescut averea la 43 de milioane de euro.

Sergio „Kun” Agüero mai are doi ani de contract cu „cetățenii” din Manchester, după care visează să revină în Argentina, la Independiente Buenos Aires, clubul care l-a crescut de la vârsta de 9 ani
Sergio „Kun” Agüero mai are doi ani de contract cu „cetățenii” din Manchester, după care visează să revină în Argentina, la Independiente Buenos Aires, clubul care l-a crescut de la vârsta de 9 ani

Top 10 cei mai bogați fotbaliști din lume

  1. Mathieu Flamini (Getafe)                    30.023.000.000
  2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid)             321.000.000
  3. Lionel Messi (FC Barcelona)                    247.000.000
  4. Neymar (PSG)                                             135.000.000
  5. Zlatan Ibrahimovic (LA Galaxy)                118.000.000
  6. Wayne Rooney (Everton)                           101.000.000
  7. Eden Hazard (Chelsea)                                84.000.000
  8. Gareth Bale (Real Madrid)                           60.000.000
  9. Yaya Touré (Manchester City)                    55.000.000
  10. Sergio „Kun” Agüero (Manchester City)    43.000.000

*Sumele sunt exprimate în euro.

„Eu nu am avut nicio treabă cu contractele, nu știu ce avere am strâns, nu știu matematică, am doar șase clase” – Cristiano Ronaldo

„Am câștigat ceva bani din fotbal, cât să-mi pot întreține familia câteva generații după ce eu nu voi mai fi” – Lionel Messi

„Banii nu sunt cei mai importanți, dar contează cel mai mult!” – Zlatan Ibrahimovic

783 de milioane de euro este averea unui nume mare din fotbalul mondial, englezul David Beckham, care l-ar fi plasat pe locul 2 în Top 10 cei mai bogați fotbaliști din lume dacă nu s-ar fi retras în 2013…