Cei mai buni din Liga 1. Cu ei îți faci echipa câștigătoare la Football Fantasy în 2019!

01.01.2019 | 12:44
Cei mai buni din Liga 1 Cu ei iti faci echipa castigatoare la Football Fantasy in 2019

În Liga 1, 6 etape ne mai despart de răspunsul întrebării “play-off sau play-out?” Pentru unele echipe, deznodământul e clar, dar pentru altele lupta se dă până la ultimul meci din sezonul regulat. În 2019 ne așteaptă o confruntare CFR – FCSB pentru locul 1 din campionat, dar niciodată nu se știe ce pot face echipele care le urmează momentan în clasament: U Craiova, Sepsi, Viitorul, Astra Giurgiu.

Dacă te pasionează meciurile din Liga 1 și competițiile de Football Fantasy, poți face convocările pentru echipa ta inspirându-te din evoluția jucătorilor până la vacanța de iarnă și punctajul adunat în etapele de  FootballCoin. Avem o listă de variante pentru tine pe care nu ar trebui să le ignori dacă ești serios în strângerea de puncte și, implicit, de XFC, moneda virtuală a competiției.

În poartă, apără Arlauskis!

Era și normal să-l așezăm pe Giedrius Arlauskis între buturi, cu cele  11 clean sheet-uri obținute la CFR, echipa cu cea mai bună apărare a campionatului românesc, și cele 340 de puncte strânse în competițiile FootballCoin. Foarte aproape de punctajul lui este Cristian Bălgrădean, cu 337 de puncte, iar următorul pe lista noastră este Răzvan Pleșca, portarul lui Gaz Metan Mediaș, cu 286 de puncte, ambii înregistrând 6 clean sheet-uri în 21 de etape jucate.

Camora, venit de la Naval pe Someșul Mic

Mário Jorge Malico Paulino aka Camora, cum îl știe lumea fotbalului, a venit la CFR Cluj din Portugalia, de la echipa Naval la în 2011 și de atunci strânge sârguincios minute jucate în tricoul vișiniu și, de asemenea, respectul fanilor pentru fidelitatea lui. În cele 21 de etape scurse până acum în Liga 1, el deține recordul de minute jucate la CFR, 1710 la număr. Împarte locul 1 la assisturi cu Omrani (5 assist-uri) și are 11 clean sheet-uri, iar în competițiile FootballCoin a adunat  223 de puncte. Mário Jorge Malico Paulino aka căpitanul Camora aka Marcos Alonso din Ardeal.

Nu oprim lista fundașilor aici, pentru că mai avem opțiuni free pentru echipa ta:

  • Nicușor Bancu (U Craiova) – 251 puncte
  • Marius Constantin (Gaz Metan Mediaș) – 200 puncte
  • Paulo Vinicius (CFR Cluj) – 213 puncte
  • Bogdan Planic (FCSB) – 155 puncte

Speranța de la mijloc, Dennis Man

Una dintre speranțele noastre la Campionatul European U21 din vară, Dennis Man, este jucătorul de care ai nevoie pentru un mijloc creativ, fresh și cu rezultate pe tabelă. 6 goluri, 2 assisturi, peste 1600 de minute pe teren și 257 de puncte adunate în etapele de Football Fantasy, FootballCoin.

O altă opțiune care nu trebuie ratată este albanezul Azdren Lullaku, fotbalistul care în 2016 a plecat de la Gaz Metan Mediaș în pauza de iarnă, după ce marcase 16 goluri pentru echipă. Cele 16 reușite i-au oferit titlul de golgheter al Ligii 1 în sezonul acela, pentru că niciun alt fotbalist nu a putut să-l depășească până la finalul campionatului. Acum joacă la Astra Giurgiu, pentru care a înscris 5 goluri și a oferit 3 assist-uri în acest an, adunând 226 de puncte.

Alți jucători care merită experimentați în echipa ta sunt convocați de la U Craiova, Viitorul, CFR și Dinamo:

Alexandru Mitriță – 375 puncte

Ianis Hagi – 336 puncte

Diogo Salomao – 263 puncte

Alexandru Cicâldău – 235 puncte

Emmanuel Culio – 185 puncte

Ciprian Deac – 160 puncte

La atac! Țucudean, Fortes sau Gnohéré?

Și am ajuns în compartimentul unde apar cele mai frumoase momente din fotbal: golurile. Te anunțăm că pe lângă titularii la care probabil te-ai gândit deja și i-ai inclus în echipa ta, avem și câteva noutăți, precum Hervin Ongenda și Darius Olaru. Primii la care apelăm sunt George Țucudean (13 goluri, 1 assist) și Harlem Gnohéré (11 goluri, 1 assist), așteptându-ne să avem un duel puternic pentru titlul de golgether. De la FCSB poți să îi alegi și pe Florinel Coman (237 puncte) și Florin Tănase (245 puncte). De asemenea, de la CFR o variantă free și eficientă este Billel Omrani, atacantul venit de la Marseille în 2016. Francezul a adunat în acest sezon 5 goluri, 5 assist-uri și 224 puncte la FootballCoin.

Privirile se opresc la Gaz Metan Mediaș, acolo unde încă mai joacă Carlos Fortes, care a înscris 5 goluri pentru echipa lui, strângând 230 de puncte. Dar nu numai Fortes este de ajutor pentru competițiile în care te înscrii cu echipa ta, deci te sfătuim să-I iei în calcul și pe Ely Fernandes (213 puncte) și tânărul Darius Olaru (181 puncte), crescut la Mediaș și o opțiune la fel de interesantă pentru FCSB ca Fortes.

De la FC Botoșani poți alege dintre 3 fotbaliști care joacă în atac: Cătălin Golofca (254 puncte), Diego Fabbrini (148 puncte) și Hervin Ongenda (166 puncte). Hervin Ongenda, fotbalistul care și-a făcut debutul ca fotbalist profesionist la PSG, atacantul care acum joacă la FC Botoșani, pentru care a înscris 3 goluri și a adunat 166 de puncte în etapele de Football Fantasy.

Cu un assist și 5 goluri, Denis Drăguș poate reprezenta o opțiune inspirată pentru echipa ta, la fel cum va reprezenta și pentru selecționerul U21, Mirel Rădoi, în Italia și San Marino în luna iunie la EURO.

Cu această recapitulare, ne pregătim pentru un an în care sperăm să avem parte de multe victorii, puncte și momente de care să ne bucurăm. Te așteptăm pe platforma FootballCoin cu competiții free și premii în XFC. La mulți ani și multe puncte!