Sport

Cei mai buni fotbaliști din istorie. Brazilianul Ronaldo a dat verdictul: „Ei sunt”

Fostul mare atacant brazilian a realizat topul celor mai buni patru fotbaliști din istorie. Deși este dublu campion mondial și dublu câștigător al Balonului de Aur, nu s-a inclus în acest clasament.
25.12.2021 | 10:59
Cei mai buni fotbalisti din istorie Brazilianul Ronaldo a dat verdictul Ei sunt
Ronaldo Nazario a ales cei mai buni fotbaliști din istorie. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Legendarul Ronaldo Nazario da Lima a întocmit, într-un interviu acordat recent, topul patru al celor mai buni jucători din istoria fotbalului. Acesta îi cuprinde pe compatriotul său, Pele, Diego Maradona, Lionel Messi și, nu în ultimul rând, Cristiano Ronaldo.

Ronaldo a ales cei mai buni fotbaliști din istorie

Pentru mine, în clasamentul celor mai buni jucători din istoria fotbalului, cele 4 nume ar fi Pele, Maradona, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo. Ei sunt cei mai buni 4 jucători din istoria fotbalului”, a dezvăluit brazilianul.

ADVERTISEMENT

Deși este socotit drept cel mai mare atacant al tuturor timpurilor și ar avea tot dreptul, grație palmaresului său impresionant – de două ori campion mondial cu „Selecao”, în 1994 și 2002, respectiv dublu câștigător al Balonului de Aur – acesta nu a dorit să facă parte din acest top.

De-a lungul carierei, Ronaldo a bifat nu mai puțin de 98 de meciuri în tricoul echipei naționale și a înscris de 62 de ori. Meciul de retragere a avut loc în vara lui 2011, pe arena din Sao Paulo, chiar în compania României.

ADVERTISEMENT

Fostul mare atacant a cumpărat faimosul Cruzeiro Belo Horizonte

Deși au trecut mai bine de 10 ani de la retragere, brazilianul nu poate sta departe de fotbal. Este patronul lui Valladolid și tocmai și-a făcut un cadou de Crăciun: a achiziționat un club de tradiție din țara natală, Cruzeiro Belo Horizonte, care a reprezentat rampa sa de lansare în fotbalul mare.

Cruzeiro e o mașină de făcut bani. Multă lume în chatul meu îmi cere să cumpăr Cruzeiro, Vasco, Botafogo…

ADVERTISEMENT

Nu știu cât de mulți bani cred ei că am eu. Fotbalul este profitabil. Cruzeiro este o mașină de făcut bani.

Dacă se descurcă cât de cât bine în campionat, nu trebuie să fii un geniu, o să funcționeze. Este vorba despre management sustenabil”, a declarat Ronaldo.

ADVERTISEMENT

Acesta a marcat nu mai puțin de 12 goluri în cele 14 partide disputate în tricoul lui Cruzeiro, chiar înainte să semneze cu PSV Eindhoven și să-și înceapă, practic, aventura în Europa.

La ora actuală, echipa sa de suflet – care în ianuarie 2021 a aniversat un secol de existență – se zbate, însă, în eșalonul secund. Adus cu speranța că va reuși promovarea, Vanderlei Luxemburgo a avut parte de un sezon dezastruos, încheiat pe poziția a 14-a.

Palmaresul clubului din Belo Horizonte cuprinde 13 trofee, printre care patru titluri de campioană, ultimul cucerit în 2014 și două Cupe Libertadores, competiție în care Ronaldo a marcat de opt ori la nivel de seniori și a fost desemnat golgheter.

ADVERTISEMENT