Sport

Hegemonia daneză! IHF a anunţat cei mai buni antrenori şi jucători de handbal din lume în 2021. Este ceva fără precedent

Danemarca a reuşit un lucru fără precedent în handbal. IHF a anunţat antrenorii şi jucătorii de handbal ai anului 2021. Toţi sunt danezi: Landin, Toft, Jacobsen şi Jensen.
28.03.2022 | 14:49
Hegemonia daneza IHF a anuntat cei mai buni antrenori si jucatori de handbal din lume in 2021 Este ceva fara precedent
Jucătorii anului în handbalul mondial. Hegemonie daneză. Sursa: IHF
ADVERTISEMENT

Danemarca dă cei mai buni antrenori şi jucători de handbal din lume. IHF a anunţat că atât la feminin, cât şi la masculin, titlurile au fost câştigate de danezi, respectiv de selecţionerii naţionalei nordice.

Hegemonia daneză! IHF a anunţat cei mai buni antrenori şi jucători de handbal din lume în 2021

Astfel, la masculin, cel mai bun handbalist din lume este portarul celor de la Kiel şi al naţionalei daneze: Niklas Landin. Asta în timp ce antrenorul anului este Nikolaj Jacobsen, selecţionerul echipei Danemarcei.

ADVERTISEMENT

La feminin a câştigat titlul de handbalista anului tot un portar: Sandra Toft, Brest şi naţionala daneză. Antrenorul anului este Jesper Jensen, selecţionerul Danemarcei şi antrenorul echipei Esbjerg, care va înfrunta CSM Bucureşti în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

▪️ Handbalista anului: Sandra Toft – 24% din voturi
▪️ Handbalistul anului: Niklas Landin – 31% din voturi
▪️ Antrenorul anului: Jesper Jensen – 35% din voturi
▪️ Antrenorul anului: Nikolaj Jacobsen – 51% din voturi

ADVERTISEMENT

Landin, al doilea titlu la rând! Toft, prima daneză după Anja Andersen care câştigă titlul de “jucătoarea anului”

Niklas Landin este primul handbalist care a câştigat de două ori la rând titlul de jucătorul anului. Cele mai multe premii le are tot un handbalist danez. Mikkel Hansen de la PSG, a câştigat de patru ori acest titlu.

Sandra Toft este prima daneză care câştigă titlul din 1997 încoace. Portarul lui Brest calcă pe urmele Anjei Andersen. Numărul record de titluri la feminin este deţinut de Cristina Neagu, aleasă de patru ori jucătoarea lumii: 2010, 2015, 2016 şi 2018.

ADVERTISEMENT

Naţionala masculină a câştigat titlul mondial! Fetele au luat bronzul

În stabilirea clasamentului final a fost luat în considerare doar votul publicului. Printre nominalizările pentru titlul de antrenor al anului s-a aflat şi Xavi Pascual, tehnicianul lui Dinamo şi al naţionalei României.

Echipa naţională masculină a Danemarcei a câştigat în 2021 titlul mondial în Egipt şi a luat argintul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Naţionala feminină a câştigat medaliile de bronz la Mondialele din Spania.

ADVERTISEMENT

România este adversară cu Danemarca în grupa preliminară pentru Campionatul European feminin din 2022. Danezele ne-au învins fără drept de apel în dublă manşă: 35-28 la Mioveni şi 32-27 la Odense.

  • 32 de ani are Sandra Toft
  • 800.000 de euro este salariul anual al lui Niklas Landin la Kiel

 

ADVERTISEMENT