News

Care sunt cei mai leneși senatori din Parlamentul României? Trei dintre ei au vorbit doar la depunerea jurământului

Autor: Eduard Nicolae Popa | 25.08.2019 | 13:41
Care sunt cei mai leneși senatori din Parlamentul României? Trei dintre ei au vorbit doar la depunerea jurământului
Cei mai leneși senatori din Parlamentul României *foto: hepta.ro

Actualul mandat parlamentar se apropie de trei ani în care procesul legislativ a fost unul extrem de încărcat. Însă nu și pentru toți parlamentarii care au preferat să tragă chiului… Astfel, 21 de senatori au luat cuvântul în plenul Senatului de mai puțin de 10 ori. Mai mult, trei dintre ei au vorbit în fața colegilor o singură dată, atunci când și-au depus jurământul.

Care sunt cei mai leneși senatori din Parlamentul României

Cei trei senatori care au vorbit o singură dată în fața Parlamentului, și atunci doar în timpul jurământului, sunt doi senatori PSD, Carmen Dima și Eugen Gioancă și unul independent, Cătălin Iliescu. De altfel, din cei 21 de senatori care au vorbit de maxim 10 ori, 14 sunt din PSD.

Printre aceștia, se numără și fostul ministru de Interne, Carmen Dan, care a luat cuvântul de patru ori în plen. Nici Paul Stănescu nu a vrut să se afirme prin talentele oratorice în fața colegilor săi. El a vorbit doar de șase ori în plen, din 2016 și până în prezent. Nici fostul ministru de Externe, senatorul Teodor Meleșcanu, nu a rupt gura târgului. El a vorbit de numai cinci ori din 2016 până în august 2019.

Cei mai leneși senatori din Parlamentul României
Teodor Meleșcanu a chiulit de la ședințele Senatului *foto: hepta.ro

Care au fost cei mai activi senatori în acest mandat

La capătul celălalt, Mihai Goțiu conduce detașat topul celor mai activi senatori și a luat cuvântul de 773 de ori. El este urmat de colega lui de la USR, senatorul Florina Presadă, care a vorbit în plen de 490 de ori, de Șerban Nicolae de la PSD, care a vorbit de 478 de ori și de la liberala Elena Hărău, cu 405 luări de cuvânt.

Un alt senator activ este și fostul președinte al României, Traian Băsescu. Acesta a luat cuvântul în fața colegilor de 227 de ori. Băsescu a condus PMP până pe 16 iunie 2018, când în locul său a fost numit Eugen Tomac, iar Băsescu a devenit „președinte de onoare”.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!