Fotbal intern

Cei mai prost plătiți jucători ai lui Gigi Becali la FCSB sunt un titular de drept și “perla” de 200 de milioane de euro. EXCLUSIV

14.04.2019 | 17:59
Cei mai prost platiti jucatori ai lui Gigi Becali la FCSB sunt un titular de drept si perla de 200 de milioane de euro EXCLUSIV
Cei mai prost plătiți jucători ai lui Gigi Becali la FCSB. Lucian Filip și Olimpiu Moruțan așteaptă măririle de contract promise de patron

Patronul roș-albaștrilor este recunoscut pentru faptul că plătește cele mai mari salarii din Liga 1 Betano. Nu toți fotbaliștii lui Mihai Teja se pot însă lăuda cu venituri peste media din prima divizie. FANATIK a aflat cine sunt cei mai prost plătiți jucători ai lui Gigi Becali la FCSB. Este vorba despre două nume surprinzătoare, care au rămas în urmă din punct de vedere financiar. Până și ultimele achiziții făcute de Becali din vară ar urma să încaseze mai mult decât cei în cauză.

Cei mai prost plătiți jucători ai lui Gigi Becali la FCSB. Moruțan și Filip, la coada plutonului

Unul dintre fotbaliștii în care Gigi Becali își pune cele mai mari speranțe este Olimpiu Moruțan. În momentul în care a venit de la Botoșani, internaționalul U 21 susținea că a semnat cu FCSB fără prea multe pretenții. “Voi avea o clauză de 70 de milioane de euro. Ce mi-a oferit în plus FCSB față de Șahtior? De fapt, eu am ales cu sufletul FCSB. Consider că poate fi o rampă de lansare pentru viitor”, spunea Moruțan. Jucătorul făcea referire la salariul oarecum mic pentru nivelul formației din București, 8.000 de euro pe lună. Ulterior, Becali, impresionat de calitățile mijlocașului, a anunțat că îi va mări consistent venitul, dar și clauza de reziliere. “Nu a mai avut Steaua un număr 10 de mulți ani. E fotbalist. Moruțan are salariu 8.000 pe lună, îi fac 14.000. Îi măresc și clauza, îi fac 200 de milioane de euro”, susținea finanțatorul.

Timpul a trecut, evoluțiile lui Moruțan nu au mai fost la fel de spectaculoase și Becali a “uitat” promisiunea făcută. În contractul jucătorului există însă o clauză conform căreia salariul său crește anual cu 2.000 de euro. FANATIK a aflat că într-o situație asemănătoare se află și un veteran al lotului lui Mihai Teja. Este vorba despre Lucian Filip, un jucător aflat din 2007 la formația roș-albastră! Închizătorul, care primește tot 8.000 de euro, a avut și el discuții cu Gigi Becali despre o eventuală mărire salarială, mai ales că prestațiile din acest sezon au fost foarte bune, dar jucătorul nu ar fi semnat deocamdată noua înțelegere, cu o sumă aproape dublă.

Lucian Filip Olimpiu Moruțan
Lucian Filip și Olimpiu Moruțan au rămas în coada ierarhiei salariilor la FCSB

Iulian Cristea, Claudiu Belu și Răzvan Oaidă, contracte la indigo

Filip și Moruțan au toate motivele să se simtă nedreptățiți de patronul Gigi Becali în raport cu colegii săi. Din informațiile noastre, ultimele trei achiziții făcute de Becali au primit salarii mai mari decât cei doi. Astfel, Iulian Cristea, Claudiu Belu și Răzvan Oaidă au semnat contracte prin care vor primi 10.000 de euro lunar la FCSB.

Dintre cei trei, apărătorul central este singurul care a apucat să joace pentru trupa lui Mihai Teja. Claudiu Belu se antrenează cu viitorii săi colegi după ce a rupt acordul cu Astra, care expira oricum în vară, în timp ce Răzvan Oaidă este implicat cu FC Botoșani în lupta din play-out.

Stoian, Rusescu și Florentin Matei, exilați din cauza salariilor

La polul opus cu cei mai prost plătiți jucători din lotul FCSB stau trei fotbaliști care încasează sume uriașe, dar care au fost trecuți pe linie moartă de patron. Astfel, Adrian Stoian primește 30 de mii de euro lunar, Raul Rusescu încasează 25.000 de euro lunar, iar Florentin Matei “doar” 20.000 de euro lunar. Niciunul nu l-a convins pe Gigi Becali că poate ajuta echipa în lupta pentru titlu.

Astfel, pentru a fi sigur că va scăpa de ei în vară, Becali a dat ordin ca aceștia să nu mai fie folosiți decât în cazuri extreme, în care lotul este afectat serios de accidentări (cum este cazul lui Stoian pentru meciul cu CFR Cluj, când îi ia locul în lot lui Mihai Pintilii). Cei trei ar încasa într-un an 900.000 de euro, cam cât este bugetul de salarii total al echipelor din Liga 1 Betano care nu au aspirații la play-off!

Adrian Stoian Lucian Filip
Adrian Stoian este cel mai bine plătit fotbalist din Liga 1 Betano și câștigă aproape de 4 ori mai mult decât colegul său Lucian Filip

8 mii de euro este salariul lunar pe care îl primesc Olimpiu Moruțan și Lucian Filip la FCSB

30 de mii de euro pe lună câștigă Adrian Stoian, cel mai bine plătit jucător din lotul lui Mihai Teja

70 de milioane de euro e clauza de reziliere a actualului contract pe care Olimpiu Moruțan îl are cu FCSB

2 goluri și 7 pase de gol a marcat în 24 de meciuri jucate în acest sezon în Liga 1 Betano