Fotbal intern

Cei mai vechi componenți ai lotului Universității Craiova! Ce jucători au prins primul meci de la promovare

02.12.2020 | 14:09
Cei mai vechi componenti ai lotului Universitatii Craiova Ce jucatori au prins primul meci de la promovare
Cei mai vechi componenți ai lotului Universității Craiova! Ce jucători au prins primul meci de la promovare
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova se poate lăuda cu mulți componenți ai lotului care au prins vechime. Papură are la dispoziție jucători care au jucat și primul meci oficial din sezonul în care echipa din Bănie a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc.

După câțiva ani în care Liga 1 a fost lipsită de „sarea și piperul” farmecului Științei, sezonul 2014-2015 a reprezentat momentul în care microbiștii români s-au putut bucura de o partidă a Craiovei cu Dinamo sau Steaua.

ADVERTISEMENT

Printre jucătorii care făceau ravagii în echipa Universității se numărau fotbaliști ca Cosmin Frăsinescu, Alexandru Băluță, Costin Curelea sau Viorel Ferfelea. Pe teren în primul joc din acel campionat s-au aflat și câțiva din „juveții” actuali. Doi au fost chiar adversari pe vechiul „Ion Oblemenco” în prima etapă a sezonului menționat.

Cei mai vechi jucători din lotul Universității Craiova! Nicușor Bancu și Alexandru Mateiu au „îmbătrânit” în Bănie

Corneliu Papură are la dispoziție un lot valoros, dar și cu multă experiență. Fotbaliști ca Nicușor Bancu și Alexandru Mateiu se află de șase ani la echipa din Bănie! În vârstă de 28 de ani, respectiv 30, cei doi erau printre cei mai de perspectivă jucători ai României. „Bancone” făcuse pregătire cu echipa din Bănie și venea de la FC Olt Slatina, acolo unde l-a avut și pe Papură ca antrenor, în timp ce Mateiu făcea furori la FC Brașov și era dorit de mai multe echipe puternice ale campionatului, inclusiv de Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Au trecut anii, iar Bancu și Mateiu au fost părtași la cele mai importante performanțe ale Științei. Clasarea pe podium, meciurile cu Milan sau Leipzig, dar și câștigarea Cupei României. Totuși, în componența echipei se mai regăsesc și jucători ca Bogdan Vătăjelu și Andrei Ivan, care au jucat pentru Universitatea și în Liga 2, dar au plecat la un moment dat la Sparta Praga, respectiv FC Krasnodar și au adus bani mulți clubului.

  • 1.300.000 de euro a costat transferul lui Bogdan Vătelu la Sparta Praga
  • 3.000.000 de euro au plătit rușii pentru Andrei Ivan 
ADVERTISEMENT

Nu-l putem omite nici pe Stephane Acka, care, la fel, a fost vândut la un moment dat, dar prima sa experiență la Universitatea Craiova a început în vara anului 2014. La primul joc oficial din sezonul în care echipa a promovat, Craiova a dat piept cu Rapid în Cupa Ligii. Pe stadionul „Giulești”, gaazdele s-au impus cu 1-0, iar pe teren pentru olteni s-au aflat și Bogdan Vătăjelu, Nicușor Bancu, Alexandru Mateiu și Andrei Ivan. Pe banca de rezerve s-a aflat și ivorianul Acka.

Primul meci oficial din campionat a reprezentat un derby al Olteniei! Ce adversari sunt  acum colegi cu Bancu, Mateiu, Vătăjelu, Ivan sau Acka

Data de 25 iulie 2014 reprezintă un moment foarte important pentru istoria fotbalistică a Băniei renăscute. Universitatea Craiova primea vizita formației Pandurii Târgu Jiu într-un derby oltenesc, dar și primul duel oficial al campionatului sezonului 2014-2015. Peste 15.000 de oameni au luat cu asalt tribunele vechiului stadion „Ion Oblemenco” pentru o seară de gală.

ADVERTISEMENT

Pe banca gazdelor se afla Jerry Gane, iar tehnicianul trimitea următorii jucători în teren: Brac – Achim, C. Frăsinescu, Kay, Vătăjelu – Mateiu (Pleșan 46, Nuno Rocha 77), Madson – Băluță (Neacșa 66), Ferfelea, Bancu – Curelea. Meciul s-a încheiat indecis, 1-1, după ce oaspeții au deschis scorul prin Shalaj, iar pasa decisivă a venit de la ….Mihai Roman, atacantul actual al Universității, cel care se confruntă cu o problemă de sănătate și este indisponibil. Pentru Craiova a punctat Costin Curelea, iar omul cu assistul a fost Nicușor Bancu.

Printre titularii de la Pandurii s-a regăsit și „decarul” Dan Nistor, unul dintre cei mai importanți fotbaliști din actualul lot al Științei. Astfel că nu mai puțin de șase jucători actuali au fost implicați în prima bătălie a „leilor din Bănie” la revenirea în Liga 1. În acel sezon, Universitatea Craiova s-a clasat pe locul 5, cu Sorin Cârțu și Emil Săndoi la cârmă.


  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Gaz Metan Mediaș : 1,78 este cota pentru „sub 2,5 goluri“. Vezi aici toate cotele!

     

ADVERTISEMENT