News

Cei patru copii dispăruți în junglă după prăbușirea unui avion, găsiți în viață. Cum au supraviețuit 40 de zile

Cei patru copii dispăruți în jungla din Columbia acum 40 de zile au fost găsiți în viața, de data aceasta mesajul fiind confirmat de salvatori cu fotografii.
10.06.2023 | 16:14
Cei patru copii disparuti in jungla dupa prabusirea unui avion gasiti in viata Cum au supravietuit 40 de zile
Cei patru copii dispăruți în junglă. Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

În urmă cu 40 de zile, pe 1 mai, cei patru copii au dispărut în junglă după ce avionul în care se aflau s-a prăbușit. Inițial, președintele Columbiei anunța că aceștia au fost găsiți după câteva zile, după care și-a cerut scuze pe Twitter pentru că a răspândit informații false, iar micuții erau de negăsit.

Au fost găsiți cei 4 copii din junglă

Cert e că de data aceasta cei patru copii chiar au fost găsiți după 4 zile de căutări, miracolul fiind cu atât mai mare în condițiile în care cel mai mic dintre copii avea 11 luni, iar cel mai mare 13 ani. Sute de salvatori i-au căutat neîncetat pe copii, la efortul acesta contribuind decisiv și armata columbiană, conform Observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

Iată că după 40 de zile de căutări intense cei 4 copii cu vârstele cuprinse între 11 luni și 13 ani au fost găsiți de salvatori. Președintele Columbiei a anunțat, din nou, că găsirea lor este ”o bucurie imensă pentru toată Columbia”. Cei 4 micuți au fost găsiți epuizați și slăbiți, astfel că au mâncate pentru prima dată o masă adevărată după mai bine de 40 de zile.

Cei patru copii s-au trezit prăbușiți în junglă, după ce avionul de mici dimensiuni care-i transporta spre San Jose del Guaviare a dispărut de pe radar. Salvatorii au fost mereu optimiști că îi vor găsi pe micuți, pentru că au văzut la tot pasul indicii că aceștia ar fi supraviețuit.

ADVERTISEMENT

“În zona aceasta am găsit fructe. Există numai două tipuri de fructe pe care le puteau mânca, dar nu ştim exact ce cunoştinţe au copiii despre acestea, sau despre cum să supravieţuiască”, transmitea unul dintre salvatori. Mai mult, salvatorii au găsit o pătură verde, o pereche de adidaşi, un scutec, dar şi un capac roz de biberon.

Mai mult, salvatorii au început să creadă că cei mici au putut fi găsiți de băștinași, care i-ar fi protejat pe cei mici. “O a doua ipoteză ar fi că ar fi putut fi găsiţi de nişte comunităţi indigene de care noi nu ştim şi, cumva, i-au luat şi au grijă de ei”, a completat un alt salvator. De altfel, acest lucru s-ar fi întâmplat, de fapt, iar cei 4 copii au trăit până acum cu ajutorul unor comunități indigene din junglă.

ADVERTISEMENT

În urmă cu trei săptămâni, președintele columbian Gustavo Petro anunța bucuros pe Twitter că cei patru copii au fost găsiți, după care a revenit și a anunțat că de fapt nu a fost găsit nimeni. ”Am decis să suprim tweet-ul pentru că informaţiile furnizate nu au putut fi confirmate. Regret ceea ce s-a întâmplat”, a scris președintele columbian, menționând că ”forţele militare şi comunităţile indigene îşi continuă căutările neîncetat”.

Cert e că părinții celor patru copii au decedat în urma accidentului aviatic. “După eforturi intense de căutare din partea forţelor noastre militare, i-am găsit în viaţă pe cei patru copii care dispăruseră după prăbuşirea avionului în Guaviare. O bucurie pentru ţară”, transmitea președintele columbian înainte să-și retragă vorbele.

ADVERTISEMENT

Avionul prăbușit era un Cessna 206 și transporta în total șapte persoane, adică pe cei patru copii alături de doi adulți, părinții acestora și pilotul avionului. Dacă adulții au murit după prăbușirea avionului, cei patru copii au supraviețuit în junglă miraculos, timp de mai bine de 40 de zile.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Admitere liceu 2024. Greşeala comisă de elevi cu medii de 8, care au...
Admitere liceu 2024. Greşeala comisă de elevi cu medii de 8, care au rămas pe dinafară
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis...
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Pericol de moarte pe litoralul românesc. Problema care trebuie evitată neapărat
Pericol de moarte pe litoralul românesc. Problema care trebuie evitată neapărat
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Suprinzător ce a urmat
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși