News

Cei șase magnifici! După cursa de la Mugello, s-au stabilit favoriții la titlu din Campionatul Național Digital pe Circuit Betano

18.05.2020 | 12:15
Cei sase magnifici Dupa cursa de la Mugello sau stabilit favoritii la titlu din Campionatul National Digital pe Circuit Betano

Federația Română de Automobilism Sportiv (FRAS) și Betano, unul dintre cei mai dinamici operatori europeni de pariuri sportive și cazinou online, au oficializat parteneriatul pentru prima ediție a Campionatului Național Digital pe Circuit. Sim Racingul a devenit campionat oficial, în premieră în România, sub egida FRAS, sub denumirea Campionatul Național Digital pe Circuit Betano (CNDR Betano). Acesta este singurul eveniment de sport/esport care are loc în direct pe piața actuală din România.

Oscar Williams confirmă din nou

La capătul a două manșe garnisite cu toate ingredientele necesare unui spectacol pe măsură, etapa a cincea din Campionatul Național Digital de Circuit Betano i-a scos la rampă pe Florin Mergea, care a devenit cel de-al 8-lea câștigător din acest sezon, dar și pe Oscar Williams, care și-a trecut în cont cel de-al treilea succes în cele trei etape la care a participat. Cu o zestre de 22 de puncte acumulate pe circuitul de la Mugello, Dragoș Simion rămâne lider în clasamentul general, constanța pilotului de la Willi Motorsport fiind atuul care i-a asigurat păstrarea fotoliului de lider, chiar dacă n-a reușit niciun succes până acum. Cu un pluton fruntaș de șase piloți situați într-un ecart de 36 de puncte, bătălia pentru titlu se anunță mai mult decât interesantă.

Riis, cel mai rapid în calificări

Spre surprinderea generală, calificările au venit cu o nouă surpriză. Urmas Riis, care a venit să întărească rândurile echipei CRG România, a reușit să-și adjudece prima poziție pe grila de start în duelul cu colegul său, Oscar Williams. Diferența dintre cei doi a fost de numai 37 de miimi de secundă. Zecarul eSports a reușit o replică pe măsură, după ce Mihai Drăgan și Florin Mergea au confiscat linia a doua a grilei, la o diferență de o singură zecime și respectiv o zecime și jumătate față de cel mai bun timp.

Clasat la o singură miime de secundă după Florin Mergea, Cristian Moisescu și-a plasat mașina pe prima poziție a celei de-a treia linii, alături de el fiind Emanuel Gaczella, în timp ce Maximilian Junger, Claudiu Clima, Dragoș Simion și Mihai Șuțeanu au completat Top Ten-ul calificărilor.

Strategia perfectă i-a adus victoria britanicului Williams în Manșa I

Poziția de pe prima linie la start și strategia clară de echipă au făcut ca Oscar Williams să treacă foarte rapid la conducere și să rămână acolo până la trecerea liniei de sosire. Iar diferența de peste șase secunde față de al doilea clasat ne scutește de orice comentarii. Singura fisură în strategia celor de la CRG România a venit în urma greșelii comise de Urmas Riis, din cauza căreia a pierdut locul secund în favoarea lui Cristian Moisescu.

Riis și Williams s-au asigurat că echipa lor nu va pierde prima poziție.foto: www.fras.ro

Moisescu, pilotul echipei Virtual Racing Romania, a avut o evoluție viguroasă și sigură, vrând parcă să demonstreze că nu și-a spus ultimul cuvânt în cursa pentru titlu. Urmas Riis și-a asigurat ultima poziție de pe podium, în timp ce colegul său de echipă Maximilian Junger a terminat al patrulea, după ce a rezistat presiunii exercitate de Claudiu Clima, Dragoș Simion și Emanuel Gaczella, clasați pe locurile 5, 6 și respectiv 7. Leo Borlovan, debutantul Jack Smith și Florin Mergea au completat pozițiile din Top Ten, ultimul fiind constrâns să-și schimbe strategia din mers, după ce o greșeală l-a scos din bătălia pentru primele locuri. Fără să se piardă, Florin și-a reevaluat imediat strategia, știind că poziția a zecea îi va asigura plecarea din pole-position în manșa secundă.

Victorie în premieră pentru Mergea în Manșa a II-a

Duelul dintre CRG Romania Racing și Zecarul eSport a continuat și în manșa secundă, când reprezentanții celor două echipe, Florin Mergea și Jack Smith, au plecat de pe prima linie. Dar de această dată a avut câștig de cauză Zecarul e Sport, evoluția sigură a lui Florin Mergea terminându-se pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere și cu cel mai rapid tur din cursă. Un rezultat care confirmă prestațiile constante ale tenismenului, care urcă pe locul secund în competiția piloților.

Florin Mergea a înregistrat primul succes din cariera sa de gamer. foto: www.fras.ro

Jack Smith s-a clasat pe locul secund, la mai puțin de o secundă de învingător, dar fără să fi reușit o amenințare serioasă a dominării acestuia. Dar vedeta manșei, și totodată performer al etapei de la Mugello, a fost Cristian Moisescu. După locul secund în prima manșă, pilotul de Virtual Racing a plecat de pe poziția a noua și încet, dar sigur, a urcat până pe treapta a treia a podiumului. Cele 35 de puncte adunate aici îi permit să revină în cursa pentru titlu.

Plecat de pe poziția a treia a grilei, Leo Borlovan a confirmat evoluțiile bune din ultima vreme și a reușit să termine al patrulea, în fața unui pluton format din Claudiu Clima, Dragoș Simion și Oscar Williams. Performanță remarcabilă, dacă avem în vedere că cei trei se află în fața timișoreanului în clasamentul general.

Dragoș Simion a mizat încă o dată pe constanță și își păstrează poziția de lider în campionat, în timp ce Oscar Williams ne-a arătat din nou că se descurcă ceva mai greu atunci când evoluează în pluton. Pozițiile din Top Ten au fost completate de Mihnea Georgescu, Aldrin Opran și Valentin Boldur.

Campionatul Național Digital pe Circuit Betano, etapa 5, Mugello. foto: www.fras.ro

Top 10 Clasamentul General

  1. Dragoș Simion 126p;
  2. Florin Mergea 116p;
  3. Claudiu Clima 115p;
  4. Oscar Williams 103p;
  5. Leo Borlovan 95p;
  6. Cristian Moisescu 90p;
  7. Emanuel Gaczella 60p;
  8. Aldrin Opran 59p;
  9. Bogdan Mutu 58p;
  10. Victor Taras 55p;

Au mai rămas 3 etape de disputat din Campionatul Național Digital pe Circuit Betano. Următoare cursă va fi la Imola, pe 22 mai

Campionatul Național Digital pe Circuit Betano va avea un total de opt etape. Primele 5 s-au disputant deja pe circuitule de la Silverstone, Red Bull Ring, Nürburgring, Barcelona și Mugello, ultimele 3 sunt programate după cum urmează:

  • etapa 6, Imola: 22 mai;
  • etapa 7, Spa-Francorchamps: 29 mai;
  • etapa 8, Motorpark Romania: 05 iunie.

Precalificările vor avea loc săptămânal, de duminică până joi la prânz, urmând ca în zilele de vineri să se desfășoare finalele între primii 30 de participanți, care au înregistrat timpii cei mai buni. A șaseaa etapă va avea loc pe circuitul de la Imola, vineri, 22 mai, de la ora 23:00, și va fi transmisă online live pe canalul de YouTube al Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), dar și în direct pe postul de televiziune Pro X.

Și tu te poți întrece cu piloți de top!

În Campionatul Național Digital pe Circuit Betano se pot înscrie toți piloții licențiați FRAS pentru 2020, dar și persoanele nelicențiate. Acestea din urmă vor fi nevoite să se licențieze la Federație ca piloți digitali și să se înscrie în etape. Competiția se va desfășura de pe computer, iar pentru a participa, un utilizator are nevoie de Windows ca sistem de operare, de un simulator sau volan special pentru jocuri și de instalarea jocului Assetto Corsa.

Astfel, Campionatul Național Digital pe Circuit Betano devine locul în care fanii și piloții virtuali (gamerii) se pot duela cu protagoniștii din campionatele naționale de raliuri. Campionii care sunt deja piloți vor primi licențe gratuite în sezonul 2021 în campionatele de raliuri, iar licențiații digital vor primi cursuri de pilotaj și conducere defensivă în cadrul școlilor acreditate FRAS. Regulamentul oficial al Campionatului poate fi consultat pe site-ul oficial al FRAS.