News

Cel mai aglomerat weekend de la începerea sezonului estival

Românii au fugit de caniculă din marile oraşe, însă plătesc preţul răcoririi prin cozile infernale din trafic. Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române anunţă că acest sfârşit de...
19.07.2015 | 19:43
Cel mai aglomerat weekend de la inceperea sezonului estival

Românii au fugit de caniculă din marile oraşe, însă plătesc preţul răcoririi prin cozile infernale din trafic. Centrul Infotrafic din cadrul Poliţiei Române anunţă că acest sfârşit de săptămână a fost cel mai aglomerat de la începerea sezonului estival, având în vedere valorile ridicate de trafic pe drumurile care duc către judeţul Constanţa.

Pe Autostrada Soarelui, pe sensul de mers Bucureşti — Constanţa, s-au înregistrat aproape 60.000 de autovehicule în ultimele două zile.

Numărul estimat al turiştilor veniţi pe litoral depăşeşte 200.000, potrivit datelor furnizate de operatorii de turism, arată sursa citată într-un comunicat transmis duminică Agerpres.

“Este de aşteptat ca pe parcursul zilei să se circule îngreunat pe DN39 Mangalia — Constanţa, mai ales în staţiunea Eforie-Nord. Este posibil să se formeze coloane de maşini şi la ieşirea de pe autostrada A2 către DN Centura Capitalei, dar mai ales la staţia de taxare de la Feteşti, întrucât mulţi conducători auto preferă să plătească taxa de pod la singurele ghişee destinate achitării pe loc a tarifului (câte o casierie pe fiecare sens de mers, pe benzile numărul unu)”, precizează Centrul Infotrafic.

Conducătorilor auto li se reaminteşte că prin staţia de taxare se poate trece liber pe benzile doi şi trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24,00 a zilei următoare trecerii, la staţiile de distribuţie a carburanţilor autorizate ori prin SMS, la numărul 7577.

Prin urmare, se estimează că pe autostrada A2 Bucureşti — Constanţa circulaţia va fi foarte intensă.

De asemenea, dinspre Constanţa, pentru evitarea aglomeraţiei, pot fi folosite şi alte rute: DN2A Constanţa — Hârşova; DN3 Constanţa — Murfatlar — Ostrov — Călăraşi (traversare cu bacul).

Şi pe autostrada A1 Piteşti — Bucureşti vor creşte semnificativ valorile de trafic, mai ales înainte şi după lăsarea serii.

Până la ora 14,00, în judeţul Braşov, este închis DN 1E Braşov — Poiana Braşov, pe timpul desfăşurării unui triatlon. Poliţiştii rutieri recomandă rute ocolitoare către Bucureşti: DN1E Poiana Braşov — Râşnov, DN73 Râşnov-Braşov, DN1A Săcele — Cheia—Ploieşti; DN1E Poiana Braşov — Râşnov, DN73 Râşnov — Bran—Valea Mare-Pravăţ DN72A ValeaMare-Pravăţ — Târgovişte, DN71Târgovişte — Bâldana, DN7 Bâldana—Bucureşti. Din Valea Mare-Pravăţ se poate circula şi către Piteşti, prin Câmpulung, apoi spre Bucureşti pe A1 Piteşti — Bucureşti, cu menţiunea că DN73 Câmpulung — Piteşti este în lucru.

“Nu recomandăm rutele DN73A Râşnov — Predeal şi DN1 Braşov — Predeal, deoarece în judeţul Braşov, pe DN1, la ieşirea din Predeal către Azuga, pe porţiunea kilometrică 140+640 — 140+889 de metri, traficul rutier se desfăşoară alternativ, pe o bandă, dirijat sau semaforizat, din cauza lucrărilor care se execută la pasaj. Atât în zona podului, cât şi pe raza staţiunilor montane prahovene, în orele următoare se vor forma coloane de autovehicule pe mai mulţi kilometri, mai ales pe sensul de mers Braşov — Bucureşti”, mai precizează Centrul Infotrafic.

Vineri şi sâmbătă, pe DN1, la Bărcăneşti, s-au înregistrat valori crescute de trafic: pe sensul de mers Bucureşti — Ploieşti: vineri, 20.732 de autovehicule, iar sâmbătă, 19.008; pe sensul de mers Ploieşti — Bucureşti: vineri, 16.815 autovehicule, iar sâmbătă, 13.749.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET