News

Cel mai are gigant auto din lume implicat într-un scandal uriaș. Descoperire șocantă despre aceste modele de mașini

Scandal monstru la compania japoneză Toyota Motor Corp, acuzată că a falsificat anumite date legate de testele de siguranță.
06.06.2024 | 08:47
Cel mai are gigant auto din lume implicat intrun scandal urias Descoperire socanta despre aceste modele de masini
Cel mai are gigant auto din lume implicat într-un scandal uriaș. Descoperire șocantă despre aceste modele de mașini. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Autoritățile din Japonia au descins marți, 4 iunie, la sediul corporației. Patru alți mari producători au recunoscut că au folosit date false, mai exact au exagerat datele legate de siguranța acestor automobile. Cei de la Toyota calcă, astfel, pe urmele Volkswagen, implicat într-un scandal asemănător în 2015.

Cel mai are gigant auto din lume implicat într-un scandal uriaș

Toyota a anunțat că oprește producția pentru modelele Corolla Fielder, Corolla Axio și Yaris Cross, conform Japan Times. Pe lista companiilor bănuite că ar fi comis ilegalități se numără Honda Motor, Mazda Motor Corp, Yamaha Motor și Suzuki Motor Corp. Toate companiile sunt acuzate de foarte multe nereguli.

ADVERTISEMENT

Printre acestea ar fi implementarea de modificări ilegitime la mașinile folosite în testele de siguranță, transmiterea de date false, modificarea programelor care controlează motorul, introducerea de informații false în rapoartele care vizează testele și desfășurarea evaluărilor în condiții nepotrivite.

Momentan, sursa citată arată că nu există suficiente detalii despre gravitatea faptelor, menționând că cel mai probabil performața și sigurnața vehiculelor nu au fost afectate. Cu toate acestea, Toyota a anunțat că a identificat 6 cazuri în care testele pe 7 dintre modelel sale au fost făcute folosind ”metode care diferă de standardele definite de autoritățile naționale”.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Toyota insistă că “performanța este conformă cu cerințele legale, însemnând că șoferii pot continua să folosească vehiculele”. Între timp, compania Mazda a anunțat că nu a testat cum trebuie motoarele de la modelele sale Roadster RF și Mazda 2, astfel că a oprit momentan livrările.

Cât despre modele care nu mai sunt în producție, Atenza și Axela, testele de impact au fost falsificate. În aceste cazuri, supraveghetorii au folosit un declanșator cu numărătoare inversă pentru airbaguri, fără a mai testa senzorul de la bord, așa cum ar trebui conform protocolului de siguranță.

ADVERTISEMENT

Mai multe companii auto au fost acuzate că au încălcat normele de siguranță

Compania Toyota s-a mai aflat în centrul unui scandal și în trecut, cum ar fi și cazul Daihatsu Motor, companie deținută de Toyota încă din 1998. Această companie dezvăluia că în trecut a falsificat testele de impact pentru 88.000 de mașini, majoritatea Toyota Yaris. Se pare că problemele datează încă din 1989.

În urmă cu doi ani, compania Hino Motors, care produce camioane și autobuze, subsidiară a Toyota, anunța că a falsificat testele de emisii și eficiență a combustibilului pentru 74.000 de vehicule doar în acel an, dintr-un total de 640.000 de vehicule afectate. Ar exista dovezi de falsificare a rezultatelor încă din octombrie 2003, conform specialiștilor.

ADVERTISEMENT

Momentan nimeni nu poate spune dacă și ce consecințe vor exista pentru giganții auto din Japonia, deși în 2021 Toyota a fost de acord să plătească 180 de milioane de euro pentru a finaliza o investigație a procurorilor din SUA. Compania era atunci acuzată că nu a respectat cerințele legale pentru a informa autoritățile de defectele legate de emisii pentru mai bine de 10 ani.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
Moment de cotitură pentru România în fața Europei: suntem la 5 zile de...
Moment de cotitură pentru România în fața Europei: suntem la 5 zile de o premieră istorică sau de un potențial eșec
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați!...
EXCLUSIV | Gică Popescu, petrecere secretă la Ciolpani, cu peste 100 de invitați! Un preot a oficiat uniunea, iar Gică Hagi a fost prezent la eveniment. FOTO
Cum au încercat criminalii tinerei găsite într-o valiză în Oradea să îşi ascundă...
Cum au încercat criminalii tinerei găsite într-o valiză în Oradea să îşi ascundă urmele. Chiar ei au fost cei care au sunat la 112
Calvarul prin care a trecut Leonard Doroftei în România! Motivul pentru care a...
Calvarul prin care a trecut Leonard Doroftei în România! Motivul pentru care a plecat, de fapt, în Canada
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui,...
De necrezut! Ce a spus Laurențiu Reghecampf despre trecutul amoros al iubitei lui, Corina Caciuc: „Eu sunt fixist. Cum aș putea să aflu...”
REGULI NOI pentru BLOCURILE VECHIE și CASELE din România. Se SCHIMBĂ LEGEA
REGULI NOI pentru BLOCURILE VECHIE și CASELE din România. Se SCHIMBĂ LEGEA
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de...
Cum a aflat make-up artistul vedetelor că are cancer. Mesajul dureros transmis de soț
Ce tarif cere Adi Minune pentru jumătate de oră de cântare. Cântărețul nu...
Ce tarif cere Adi Minune pentru jumătate de oră de cântare. Cântărețul nu este pentru toate buzunarele
DOLIU în PSD după alegeri! A murit Mircea Tat! Politicianul de 40 de...
DOLIU în PSD după alegeri! A murit Mircea Tat! Politicianul de 40 de ani s-a plâns că îl doare capul și la câteva ore distanță i-a stat inima
Clotilde Armand, acuzații: „Începem ziua cu o nouă dovadă de fraudă… Marcele, ți-am...
Clotilde Armand, acuzații: „Începem ziua cu o nouă dovadă de fraudă… Marcele, ți-am zis că nu te pricepi la matematică”
Cum arată satul-fantomă din SUA care se numește România. Prețul incredibil cu care...
Cum arată satul-fantomă din SUA care se numește România. Prețul incredibil cu care se vinde o casă aici