Sporturi

Cel mai arogant tenismen din circuitul ATP salvat de organizatori. A primit un wild-card în ultimul moment

10.01.2019 | 14:19
Cel mai arogant tenismen din circuitul ATP salvat de organizatori A primit un wildcard in ultimul moment

Bernard Tomic, unul dintre jucătorii australieni cei mai cunoscuţi, care a ocupat în urmă cu câţiva ani chiar locul 17 în ierarhia ATP, este probabil cel mai arogant tenisman din circuitul ATP. Şi pentru acest comportament el a fost taxat de către organizatorii Australian Open, adică de compatrioţii săi. Aceştia au decis abia în ultimul moment să îi acorde totuşi lui Tomic un wild-card, pentru a participa la ediţia 2019, după ce în ediția precedentă n-a primit unul și a fost nevoit să joace în calificări. Oricum, şansele ca Bernard Tomic să ajungă în turul doi sunt foarte mici, pentru că el îl va întâlni pe unul dintre jucătorii de TOP 10 ai lumii, croatul Marin Cilic.

Bernard Tomic a căzut foarte mult în ultimii doi ani, coborând până pe locul 142 în lume. Anul trecut a reuşit să ajungă până în al treilea tur la Australian Open, dar după aceea a luat-o rău de tot în jos, nemaireşind în tot anul 2018 să mai obţină decât opt succese. Ceea ce spune foarte mult despre căderea extraordinară a unui jucător care era considerat drept o mare speranţă pentru tenisul de la Antipozi.

Bernard Tomic a fost etichetat de mass-media drept cel mai arogant tenisman

În anul 2017, la Wimbledon, în primul tur, când l-a întâlnit pe germanul Mişa Zverev, Tomic i-a enervat la maxim pe organizatorii Grand Slam-ului pe iarba londoneză, încât a fost amendat cu suma de 20.000 de dolari pentru faptul că a recunoscut că s-a plictisit să mai stea pe teren şi a pierdut cu 3-0 la seturi în doar o oră şi 19 minute.

După acel meci Tomic a uluit mass-media prezentă prin declaraţiile sale nonşalante cu care s-a autoblamat pentru felul în care s-a comportat, dar ceea ce a şocat a fost faptul că a spus că pentru el nu mai există acea plăcere de a juca, deşi intenţionează să mai rămână în activitate până la 30-32 de ani. Atitudinea sa i-a atras amenda şi pierderea sponsorului. Tomic reuşise trei succese în turnee Masters până în 2015 şi în 2017 avea deja în cont 6 milioane de dolari.

Obiectivul lui Tomic e să facă 13-14 milioane de dolari

Când organizatorii Australian Open au anunţat, iniţial,  că nu îi vor da wild-card, Tomic a fost la fel de arogant faţă de presă, spunând că pentru el acest lucru nu are nici o importanţă şi că singurul lucru care contează este numărul milioanelor de dolari strânşi până acum şi că obiectivul este să ajungă la suma de 13-14 milioane până la final de carieră.

Bernard Tomic nu a primit wild card la Australian Open. Federaţia australiană a refuzat să îi acorde această şansă ca urmare a gravelor probleme de comportament

Ceea ce, în mod cert, urmărind traseul descendent al australianului, pare foarte puţin probabil la acest moment şi mai mult ca sigur o ieşire din primul tur de la Australian Open îl va coborî şi mai mult în clasament. Tomic a criticat şi Federaţia australiană, considerând că există o oarecare formă de persecuţie la adresa lui,  dar oficialii federaţiei l-au sancţionat şi cu ani în urmă pentru comportamentul său.

Şi tatăl lui Tomic a ajuns la închisoare pentru opt luni

În 2015, când Bernard Tomic era încă în primii 50 de jucători din circuitul ATP, Federaţia australiană nu l-a inclus în lotul pentru Cupa Davis, decizie care l-a înfuriat peste măsură pe jucător, care a anunţat că nu va mai răspunde pe viitor nici unei solicitări din partea oficialilor australieni. Tot în 2015 auatralianul a fost reţinut de poliţia din SUA pentru refuzul de a părăsi o cameră de hotel şi de a face scandal. Se pare că problemele sunt mai serioase, din familie, pentru că în 2013 şi tatăl lui Bernard a stat nu mai puţin de opt luni la închisoare, după ce l-a agresat pe partenerul de antrenament al fiului la turneul lui Ion Ţiriac de la Madrid.