Sport

Cel mai așteptat meci de box al greilor Tyson Fury și Anthony Joshua a fost anulat. De ce a picat cea mai așteptată „bătaie” din Marea Britanie

Unul dintre cele mai atractive meciuri din boxul mondial urma să aibă loc între greii britanici Tyson Fury și Anthony Joshua. Evenimentul a picat.
28.09.2022 | 08:30
Cel mai asteptat meci de box al greilor Tyson Fury si Anthony Joshua a fost anulat De ce a picat cea mai asteptata bataie din Marea Britanie
Anthony Joshua și Tyson Fury nu își vor încrucișa mănușile. Cel mai așteptat meci al greilor a căzut din cauza unei semnături.Sursa foto: Daily Post
ADVERTISEMENT

Britanicii au așteptat degeaba să se anunțe data la care vor urca în ring Tyson Fury și Anthony Joshua. Confruntarea titanilor a fost anulată din cauza unei semnături.

Tyson Fury l-a provocat, Anthony Joshua a acceptat, dar n-a mai semnat

Tyson Fury este campionul mondial în exercițiu în versiunea WBC. Și-a apărat centrua în această primăvară când l-a făcut KO pe Dillian Whyte în repriza a șasea.

ADVERTISEMENT

Acesta l-a provocat pe Anthony Joshua până anul trecut deținătorul centurilor mondiale IBF, WBA și WBO la categoria grea, să accepte un meci 100% britanic.

Înfruntarea dintre cei doi era cel mai așteptat meci de box în Marea Britanie iar organizatorii erau convinși că ”Battle of Britain” va stabili un nou record de vânzări pay-per-view.

ADVERTISEMENT

Totul a căzut din cauză că Anthony Joshua nu a mai semnat contractul oferit de organizatorii galei. Tyson Fury a reacționat vehement după renunțarea de ultim moment a fostului campion mondial.

”Este oficial, ziua decisivă a venit şi a trecut (luni 26 septembrie – n.r.). Nu s-a semnat niciun contract. S-a încheiat pentru Joshua. Acum e afară în frig. 

ADVERTISEMENT

Poți să uiți de asta, idiotule, lașule, culturistule. Întotdeauna am știut că nu are curajul să se lupte cu «Gipsy King». Indiferent de ce spui acum, nu îmi pasă. Noroc cu cariera şi cu viaţa ta. Punct!”, a fost mesajul postat Tyson Fury pe rețelele de socializare.

Anthony Joshua, două înfrângeri în fața ucraineanului Oleksandr Usyk

Deși nu a oferit o explicație pentru refuzul de a semna contractul pentru lupta cu Tyson Fury, se pare că Anthony Joshua este în continuare afectat de cele două înfrângeri pe care le-a suferit în fața ucraineanului Oleksandr Usyk.

ADVERTISEMENT

Britanicul a fost învins prima oară în septembrie anul trecut, chiar la Londra, fiind deposedat de titlurile mondiale în versiunile IBF, WBA și WBO. Joshua a cerut revanșa imediat după meci, iar ucraineanul a acceptat-o.

Aceasta a avut loc luna trecută, în Arabia Saudită, și s-a încheiat cu o nouă victorie, controversată e adevărat, a lui Oleksandr Usyk care și-a păstrat astfel centurile cucerite în 2021.

ADVERTISEMENT