Fotbal intern

Cel mai bine plătit doctor din fotbalul românesc este la “U” Cluj și nu are drept de practică! În trecut a fost acuzat de dopaj

10.09.2019 | 18:10
Medicul Alexandru Buza (al doilea de la dreapta la stânga) prezentat oficial la U Cluj. Sursă Foto: Facebook

Doctorul Alexandru Buza, adus de Octavian Moraru la “U” Cluj, este cel mai bine plătit medic din fotbalul românesc, chiar dacă nu are drept de practică. 4 mii de euro lunar primește Buza, chiar dacă, legal, nu are dreptul de a-și exercita profesia, nefiind membru al Colegiul Medicilor din România.

Alexandru Buza de la U Cluj, cel mai bine plătit medic din fotbalul românesc

Alexandru Buza, adus de Octavian Moraru la Universitatea Cluj, este cel mai bine plătit medic din fotbalul românesc, indiferent despre ce eșalon ar fi vorba, cu 4 mii de euro lunar, anunță Actualdecluj.ro. Chiar dacă salariul său pare mai mult decât generos, problema este legată de dreptul statutul său, Buza neavând dreptul la liberă pratică în România, pentru că nu este membru al Colegiului Medicilor.

Una dintre condițiile primare pentru accederea în Colegilor Medicilor din România este legată de cazierul doctorului. Chiar dacă un răspuns din partea Colegiului a întârziat să apară, numele lui Alexandru Buza apare în două cazuri de ilegalități. Concret, în 2009 medicul a fost acuzat de Ministerul Afacerilor Interne din Moldova, că ar fi complice într-un dosar care viza traficul de emigranți. În plus, Buza este doctorul care a activat la lotul olimpic al Moldovei din 2016, când unul dintre sportivi, Serghei Tarnovschi, a fost prins dopat, fiindu-i retrasă medalia de bronz câștigată la canotaj.

Alexandru Buza, prezentat la Gaz Metan Mediaș. Sursă Foto: Facebook
Alexandru Buza, prezentat la Gaz Metan Mediaș. Sursă Foto: Facebook

Experiențe în Casa Pariurilor Liga 1 pentru Alexandru Buza

Până sa ajungă la Universitatea Cluj, Alexandru Buza a activat la mai multe cluburi din România, printre care și Poli Iași sau Gaz Metan Mediaș. În perioada în care Buza activa, cele două cluburi din Casa Pariurilor Liga 1 aveau în staff și alți medici, motivul fiind dat de lipsa dreptului de practică al lui Buza.

La formația clujeană, Alexandru Buza a fost prezentat drept “Specialist în medicină sportivă și nutriție” și l-a înlocuit din cadrul clubului pe doctorul Dragoș Velean, unul dintre cei mai vechi oameni de la “U”.