Fotbal intern

Cel mai bine plătit fotbalist de la Dinamo, după reunirea „câinilor”! 32.000 de euro pe lună. Exclusiv

10.01.2021 | 16:00
Cel mai bine platit fotbalist de la Dinamo dupa reunirea cainilor 32000 de euro pe luna Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo are un nou lider în topul salariilor. După ce Aleix Garcia a luat decizia de a nu mai reveni în Ștefan cel Mare, iar Borja Valle a plecat deja de câteva luni, cel mai bine plătit fotbalist al „câinilor roșii” este acum Magaye Gueye (30 de ani).

FANATIK a aflat că atacantul senegalez primește nu mai puțin de 32 de mii de euro pe lună. Înainte ca Magaye Gueye să preia ștafeta, pe primul loc se afla Aleix Garcia, cu un salariu de 35 de mii de euro, urmat de Borja Vale, care încasa, lunar, 32,5 de mii de euro.

ADVERTISEMENT

În acest sezon, Magaye Gueye a jucat în doar opt meciuri pentru Dinamo, perioadă în care a reușit să marcheze două goluri, unul în poarta Astrei și celălalt contra lui Poli Iași.

Magaye Gueye este cel mai bine plătit fotbalist de la Dinamo

Dinamo traversează o formă sportivă slabă, dar la salarii este campioană. Încă de la începutul sezonului, odată cu sosirea investitorilor, roș-albii au surprins cu salariile pe care le-au promis „vedetelor” aduse din străinătate.

ADVERTISEMENT

În Liga 1, echipa lui Jerry Gane este pe locul 11, cu 16 puncte, două deasupra locurilor direct retrogradabile și patru mai puține decât ultima poziție de play-off. În schimb, la salarii, dinamoviștii sunt în top.

În teorie, Aleix Garcia a fost cel mai bine plătit fotbalistul din campionatul României, după ce a semnat un contract în care i s-a promis suma de 35 de mii de euro. Mijlocașul spaniol, care nu a marcat niciun gol în tricoul roș-alb, nu vrea să mai revină în Ștefan cel Mare, nemulțumit de faptul că nu se plătesc salariile.

ADVERTISEMENT

Nu este însă singurul în această situație. Mai mulți jucători din lotul lui Gane și-au depus memorii prin care își cer drepturile, în timp ce alții au plecat deja în plin campionat. Este cazul și lui Borja Valle, ajuns între timp la Oviedo. Acesta era al doilea cel mai bine plătit jucător din Liga 1 și de la Dinamo, cu un contract de 32,5 de mii de euro pe lună.

Top salarii la Dinamo pentru sezonul 2020-2021

  • Aleix Garcia – 35.000 €
  • Borja Valle – 32.500 €
  • Magaye Gueye – 32.000 €
  • Juan Camara – 20.000 €
  • Paul Anton – 18.000 €
  • Adam Nemec – 18.000 €
  • Janusz Gol – 18.000
  • Diego Fabbrini – 16.000 €
  • Isma Lopez – 14.000 €
  • Alexander Gonzalez – 12.500 €
  • Tomas Mejias – 12.000 €
ADVERTISEMENT

Ajuns cel mai bine plătit fotbalist din Ștefan cel Mare, Magaye Gueye îi face invidioși pe fotbaliști mult mai bine cotați din Liga 1. Spre exemplu, la CFR Cluj, cel mai mare salariu este cel pe care îl primește Alexandru Chipciu: 25 de mii de euro. La FCSB, Florinel Coman se numără printre cei mai bine plătiţi jucători. Recent, Gigi Becali a anunțat că i-a mărit salariul lui „Mbappe” la 20 de mii de euro.

Juan Camara s-a întors la Dinamo

Al doilea cel mai bine plătit fotbalist din lotul lui Dinamo este Juan Camara. Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, fotbalistul împrumutat de la Jagiellonia Bialystok s-a întors duminică în România şi a susţinut că a fost învoit de club o săptămână de la reunirea echipei.

La finalul anului 2020, FANATIK a anunţat în exclusivitate că Juan Camara este dorit de U Craiova şi CFR Cluj, după ce jucătorul nu fusese deloc plătit de când semnase cu Dinamo.

ADVERTISEMENT