Fotbal international

Cel mai bogat african promite că va cumpăra Arsenal! Are 15 copii, primii bani i-a făcut vânzând dulciuri şi are o avere estimată la 8,9 miliarde de dolari

13.01.2020 | 17:40
Cel mai bogat african promite ca va cumpara Arsenal Are 15 copii primii bani ia facut vanzand dulciuri si are o avere estimata la 89 miliarde de dolari
Cel mai bogat african promite că va cumpăra Arsenal! Are 15 copii, primii bani i-a făcut vânzând dulciuri şi are o avere estimată la 8,9 miliarde de dolari
ADVERTISEMENT

Aliko Dangote este cel mai bogat african şi pomite că va cumpăra Arsenal, plan pe care vrea să-l ducă la bun sfârşit în 2021. Nigerianul, mare fan al “tunarilor” are o avere estimată la 8,9 miliarde de dolari şi vrea să-i ia locul lui Stan Kroenke, actualul patron al formaţiei din capitala Angliei.

Aliko Dangote, cel mai bogat african, este decis s-o cumpere pe Arsenal de la Stan Kroenke

Aliko Dangote, cel mai bogat african, era decis s-o cumpere pe Arsenal în 2020 de la Stan Kroenke, însă omul de afaceri este concentrat în prezent pe construcţia celei mai mari rafinării din lume, iar din acest motiv planurile pentru achiziţia “tunarilor” au fost mutate pentru 2021. Actualul proiect al lui Dangote este o investiţie de aproape 20 de miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

“Arsenal este un club pe care la un moment dat vreau s-o cumpăr. Momentan am un proiect în valoare de 20 de miliarde de dolari şi vreau să mă concentrez total asupra acestui lucru. Încerc să termin consolidarea companiei, iar după ce voi termina, undeva în 2021 vreau să cumpăr Arsenal.

Nu pot să cumpăr clubul în acest moment. O voi face atunci când voi termina toate proiectele mele, mai ales că îmi doresc să duc compania pe care o conduc la urmăorul nivel”, a declarat Aliko Dangote în cadrul emisiunii “David Rubenstein Show”.

ADVERTISEMENT

Aliko Dangote are 15 copii şi a fost căsătorit de patru ori

Aliko Dangote trăieşte în prezent în Lagos, capitala Nigeriei, şi a fost căsătorit de patru ori, fiecare mariaj terminându-se cu un divorţ. Din cele patru relaţii, omul de afaceri are 15 copii, iar unul dintre aceştia a fost adoptat. Nigerianul a intrat în afaceri în 1977, la 20 de ani, când a înfiinţat compania “Dangote Group”.

“Îmi aduc aminte când eram în clasele primare şi mergeam şi vindeam cartoane cu dulciuri. Aşa am făcut primii bani. Eram interesat de afaceri încă din acele timpuri”, spunea Aliko Dangote într-un interviu. În 2014 a primit premiul pentru “Persoana Anului în Africa”.

ADVERTISEMENT

S-a implicat şi la echipa naţională a Nigeriei

Înainte de Cupa Africii Naţiuni din 2019, Aliko Dangote a anunţat că va plăti, alături de Femi Otedola, câte 75.000 de dolari pentru fiecare gol marcat de echipa naţională a Nigeriei la turneul final. Nigerienii au marcat opt goluri în timpul competiţiei, astfel că cei doi oameni de afaceri i-au premiat pe jucătorii lui Gernot Rohr cu 600.000 de dolari.

Cine este Stan Kroenke, actualul patron al lui Arsenal

Stan Kroenke a cumpărat primele acţiuni la Arsenal în 2007, iar patru ani mai târziu a devenit patronul “tunarilor”. Din 2017, omul de afaceri american în vârstă de 72 de ani deţine 67,05% din acţiunile clubului, însă fanii clubului l-au criticat în mod constant în ultimii ani, mai ales pentru lipsa investiţiilor în transferuri.

ADVERTISEMENT

Stan Kroenke are o avere estimată la 8,8 milioane de dolari şi este patronul lui Los Angeles Rams, formaţie din NFL, Denvers Nuggets din NBA şi al echipei Colorado Rapids, formaţie care a terminat pe locul 16 în sezonul trecut din MLS.

ADVERTISEMENT