Fotbal international

Cel mai bun interviu al lui Cristiano Ronaldo! Dezvăluiri despre acuzația de viol, rivalitatea cu Messi, retragere și fotbaliștii de astăzi

22.08.2019 | 14:49
Cel mai bun interviu al lui Cristiano Ronaldo Dezvaluiri despre acuzatia de viol rivalitatea cu Messi retragere si fotbalistii de astazi
Cristiano RonaldoSupplied by Instagram.com/face to face

Cristiano Ronaldo a fost invitat de televiziunea portugheză TVI pentru a discuta mai multe aspecte din viața lui. Portughezul a acceptat și a oferit detalii surprinzătoare legate de diverse subiecte, dar a făcut și precizări despre scandalul sexual în care a fost implicat în 2018. Jucătorul lui Juventus a povestit că incidentul petrecut l-a afectat foarte mult, dar se bucură că s-a dovedit că nu a fost vinovat.

Cristiano Ronaldo, despre scandalul în care a fost implicat: „Anul 2018 a fost cel mai dificil din viața mea”

Portughezul în vârstă de 34 de ani a oferit mai multe detalii despre scandalul sezual în care a fost implicat și a povestit ce a simțit în acele momente. Cristiano Ronaldo a fost judecat și cauționat de procuratura din Las Vegas. Mai mult, el a mai vorbit despre relația dintre el și Lionel Messi, despre o posibilă retragere a lui, despre sumele de transfer amețitoare din fotbal, dar și despre cum a reacționat băiatul său când a văzut locul în care trăia înainte să ajungă fotbalist.

Cristiano, cât de dificil a fost pentru tine tot scandalul în care am fost implicat?

-Pentru mine anul 2018 a fost cel mai dificil din viața mea. Nu din punct de vedere profesional ci din punct de vedere personal. Când oamenii îți distrug integritatea, doare tare. Mai ales pentru mine care am o familie mare, o soție, un băiat care e deștept și înțelege, are 9 ani deja. Când unii oameni se joacă cu reputația ta este dificil, dar mă bucur că lucrurile au fost lămurite încă o dată. Prietenii, familia și toți care mă plac știu că sunt inofensiv și că acest lucru a fost confirmat din nou. Sunt mândru că s-a dovedit că nu am făcut absolut nimic, dar dacă stai să analizezi la rece a fost greu pentru mine să trec printr-un asemenea scandal.

  • 39 de trofee a câștigat Cristiano Ronaldo de-a lungul carierei
Cristiano Ronaldo, Juventus
Cristiano Ronaldo, Juventus

Sunteți cei mai buni doi fotbaliști din lume. Cum ai privit de-a lungul carierei tale duelul cu Lionel Messi ?

– Nu am nicio îndoială că Messi m-a facut să fiu un jucător mai bun și vice-versa. Când eu câștig trofee, cu siguranță îl doare, și la fel e și pentru mine când el câștigă. Chiar admir cariera pe care a avut-o și stiu că a vorbit despre dezamagirea sa atunci când am plecat din Spania pentru că e o rivalitate pe care o apreciază. Este o rivalitate bună, dar nu e unică – și Michael Jordan a avut în NBA cu destui jucători, a fost cea dintre Ayrton Senna și Alain Prost in Formula 1. Ce au în comun toate acestea este faptul că sunt rivalități sănătoase. Am o relație excelentă cu Messi pentru că am împărtășit aceleași momente în ultimii 15 ani. Nu am mers niciodată la cină împreună, însa nu văd de ce nu am putea face asta în viitor. Nu văd ca asta să fie o problemă.

În cariera ta, ți-a fost vreodată frică de eșec ?

– Îmi place să-mi asum mereu responsabilitatea. Bineînțeles că mi-a fost frică să nu eșuez, obsesia mea cea mai mare este să fiu cel mai bun atât din punct de vedere fizic cât și din punct de vedere mental. Tocmai datorită aceastei frici încerc să fiu cel mai bun. Sunt obsedat să câștig.

Cristiano Ronaldo și Lionel Messi
Cristiano Ronaldo și Lionel Messi

Ai ajuns la o vârstă înaintată în fotbal dar încă ești la apogeul carierei. Te-ai gândit vreodată la retragere ?

– Pot să-mi termin cariera la anul dar pot să joc și până la 40, 41 de ani. Chiar nu știu, eu trăiesc fiecare clipă. Darul pe care l-am primit este excelent și trebuie să continui să mă bucur de fiecare moment. Nu m-am gândit niciodată serios la retragerea din fotbal, cred că atunci când voi simți voi lua această hotărâre, până atunci mă bucur de fiecare meci în parte.

Ai văzut acum ce sume se vehiculează acum în fotbal. Cum ți se par sumele de transferuri ? 

– Este dificil să faci calcule în fotbalul actual. Se pariază mult pe potențial iar industria e diferită. Lăsând la o parte cazul Joao Felix, orice jucator costă acum 100 de milioane, chiar dacă nu a demonstrat nimic! Sunt mai mulți bani în fotbal. Un fundaș și un portar pot să coste 70 sau 80 de milioane. Nu sunt de acord, dar asta e lumea în care trăim și trebuie să o respectăm.

Ce părere ai despre actuala națională a Portugaliei, cum o vezi ?

– Este o națională plină de jucători talentați. Bernaro Silva, Joao Felix, Joao Cancelo, Bruno Fernandes, Ruben Diaz și Raphael Guereiro sunt fotbaliști care au un potențial enorm și sunt sigur că avem o echipă națională puternică cu care vom continua să obținem performanțe.

Apropo de Joao Felix, crezi că se va impune în Spania ?

– Este un jucător foarte bun cu mult potențial. Nu mă îndoiesc că nu va triumfa chiar dacă La Liga este un campionat mult mai dificil decât cel al Portugaliei. Trebuie să se pregătească mental pentru atunci când va fi criticat și trebuie să muncească și mai mult decât a făcut-o până acum.

Cristiano Ronaldo și Joao Felix
Cristiano Ronaldo și Joao Felix
  • 34 de ani are Cristiano Ronaldo

Cum a reacționat fiul tău când l-ai dus unde ai crescut ?

– Eram tare curios să văd cum mai arătau locurile în care am crescut. Cristianinho fusese deja în Madeira şi m-a însoţit şi acum. Am fost emoţionat, nu mă aşteptam să revăd atâţia oameni pe care i-am cunoscut acum 20 de ani. Am intrat înăuntru cu Paixao şi Cristianinho şi am ajuns în camera în care am locuit. Iar fiul meu s-a întors spre mine şi mi-a zis: ‘Tata, tu ai locuit aici?’ Nu-i venea să creadă! Ei cred că totul e aşa uşor în viaţă. Cum sunt casele, maşinile, hainele, ei cred că totul pică din cer. De aceea, vreau să-i dau o lecţie de viaţă. La fel fac şi când vorbesc la şcoli, încerc să le explic că nu e suficient doar să ai talent. Doar cu muncă şi dăruire poţi obţine ce doreşti.

Cristiano Ronaldo și fiul său
Cristiano Ronaldo și fiul său

Unde vei locui după finalul carierei ?

– Sunt foarte atașat de Madeira, este un loc foarte frumos în care mi-ar plăcea să trăiesc. În orice caz, după retragere eu și familia mea vom trăi în Portugalia.

  • 90.000.000 de euro este cota de piață a lui Cristiano Ronaldo, conform Transfermarkt