Sporturi

Cel mai bun pilot de drift din România îşi expune planurile pentru 2017. Îşi construieşte o maşină-monstru pentru noul sezon!

Campion european şi de două ori campion naţional, Călin Ciortan a revenit în 2016, după mai bine de doi ani de pauză în circuitul intern, însă rezultatele nu au fost aşa cum s-a aşteptat,...
13.02.2017 | 15:35
Cel mai bun pilot de drift din Romania isi expune planurile pentru 2017 Isi construieste o masinamonstru pentru noul sezon

Campion european şi de două ori campion naţional, Călin Ciortan a revenit în 2016, după mai bine de doi ani de pauză în circuitul intern, însă rezultatele nu au fost aşa cum s-a aşteptat, având şi probleme tehnice. Acum, cel mai bine cotat pilot român anunţă că este gata să obţină titlul în România pentru a treia oară şi vizează o clasare pe podium în competiţia continentală, dar nu oricum, ci la bordul unei noi maşini.

În cei 9 ani de activitate, pilotul bucureştean s-a dovedit a fi cel mai succes român în lumea driftului european, impresionând de fiecare dată cu stilul său agresiv. “Anul trecut a fost de încălzire. Acum nu mai e timp de pierdut. Campionatul naţional a devenit extrem de puternic odată cu sosirea piloţilor străini, la care se adaugă şi progresul celor români. Cu siguranţă, concurenţa este una de top, dar am încredere că de această dată voi reuşi să câştig şi să îmi adaug un nou titlu în palmares”, a afirmat Ciortan.

Dacă până acum a concurat pe un BMW e30, deja celebru în lumea driftului de la noi, fostul campion naţional va avea o nouă maşină în sezonul care urmează. “Trebuie să recunosc că este un proiect la care lucrez intens. Este vorba de in Nissan S14 de 600 de cai putere, însă nu ştiu dacă la prima etapă din Campionatul Naţional de Drift va fi gata, cel mai probabil undeva în iunie sau iulie o voi putea folosi”, a mai declarat acesta.

Şi pe plan internaţional are planuri mari. Dacă anul trecut a participat la doar două etape din competiţia contientală, de data aceasta vrea o clasare pe podium la general, performanţă pe care a mai reuşit-o şi acum patru ani. “Dacă voi reuşi să găsesc sponsori, cu siguranţă voi fi acolo şi gata să câştig. Vreau cel puţin în top 3 de această dată”, a conchis Călin Ciortan.

Cel de-al doilea campionat naţional de drift, recunoscut oficial de Ministerul Tineretului şi Sportului, va debuta pe 13-14 mai la circuitul de la Mariapocs, Ungaria, urmând să programeze 5 etape. De altfel, două dintre ele, prima, şi ultima, de la Bucureşti, vor fi organizate în comun cu campionatul ungar. Şi anul acesta, campionatul intern, organizat de Romanian Drift Community, va beneficia de o puternică participare internaţională, confirmând deja prezenţa piloţi din 6 ţări.