Sporturi

Cel mai bun pugilist român trece la profesioniști! A semnat cu firma lui Oscar de la Hoya

17.07.2019 | 16:48
Cel mai bun pugilist român, Mihai Nistor, a decis să treacă la profesioniști și a semnat un contract pentru trei ani cu ”Golden Boy Promotion”, compania deţinută de fostul mare boxeur american Oscar de la Hoya

Cel mai bun pugilist român, Mihai Nistor, a decis să treacă la profesioniști și a semnat un contract pentru trei ani cu ”Golden Boy Promotion”, compania deţinută de fostul mare boxeur american Oscar de la Hoya. În vârstă de 28 de ani, Nistor este dublu medaliat cu bronz la Campionatele Europene, participant la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 și este singurul care l-a făcut KO la amatori pe britanicul Anthony Joshua, cel care a devenit apoi campion mondial la profesioniști la categoria grea.

Cel mai bun pugilist român trece la profesioniști

”Am depus actele pentru viză şi aştept să primesc aprobarea. Până atunci mă pregătesc în ţară. Voi merge însoţit de antrenorul meu, Virgil Fâşie. Nu ştiu deocamdată când voi avea primul meci, dar abia aştept. Îi voi avea ca promoteri pe Oscar Diaz şi Oscar de la Hoya. Contractul prevede cinci meciuri pe an”, a declarat cel mai bun pugilist român despre trecerea la profesioniști.

Mihai Nistor a afirmat pentru prosport.ro că decizia de a trece la profesioniști a luat-o din cauza ”mizeriilor” care se întâmplă la amatori: ”Sunt prea multe mizerii la amatori şi nu doar la competiţiile din străinătate. Şi la noi sunt multe probleme, iese campion cine se vrea să iasă. Nu vreau să spun mai multe. Sunt probleme peste tot, inclusiv şi la lot. De aceea eu nu spus că mă pregătesc separat”.

Mihai Nistor în timpul luptei cu neamțul Erik Pfeifer

”Vreau să calc pe urmele lui Bute, Doroftei, Leu și Diaconu”

”Poate că stilul meu este mai apropiat de ceea ce se cere la profesionişti. Vreau să încerc şi aici şi să calc pe urmele lui Lucian Bute, Leonard Doroftei, Mihai Leu şi Adrian Diaconu, care au câştigat centuri mondiale”, a mai spus în încheiere Mihai Nistor. După Jocurile Europene de la Minsk, el a anunţat federaţia şi clubul Steaua, la care era legitimat, că trece la profesionişti și renunță la Jocurile Olimpice de la Tokyon din 2020.

Într-un interviu acordat FANATIK la începutul anului 2017, Mihai Nistor dezvăluia că nu este un sportiv talentat, dar muncește foarte mult pentru că își dorește să ajungă cât mai sus. Pugilistul născut la Podu Ilioaiei în județul Iași este de șase ori campion național, vicecampion World Combat Games 2010, dublu medaliat cu bronz la Europene (Ankara 2011 şi Samokov 2015), campion mondial al cluburilor în WSB cu echipa Astana Arlans (Kazahstan) în 2013 și campion mondial AIBA Pro Boxing în 2015 (victorie prin KO tehnic la Hamburg contra germanului Erik Pfeifer).

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri