Life

Cel mai bun tip de apă din magazine. Ce trebuie să scrie pe eticheta sticlei: “Ai o cifră cu miligrame”

Care e cel mai bun tip de apă din magazine și ce trebuie să verifici pe etichetă? Puține persoane țin cont cu adevărat de aceste detalii.
19.03.2025 | 08:15
Cel mai bun tip de apa din magazine Ce trebuie sa scrie pe eticheta sticlei Ai o cifra cu miligrame
Cum recunoști cel mai bun tip de apă din magazine. Sursă foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să știi care e cel mai bun tip de apă din magazine, atunci citește eticheta. Multe persoane au deja apa preferată, astfel că de cele mai multe ori, merg în magazin și o cumpără direct.

Cum recunoști cel mai bun tip de apă din magazine

Apa este esențială pentru buna funcționare a organismului. Cantitatea de apă recomandată zilnic poate varia de la o persoană la alta, în funcție de stilul de viață, greutate, vârstă și nu numai.

ADVERTISEMENT

În cadrul podcast-ului „Altceva cu Adrian Artene”, specialistul Adrian Vornicu a vorbit despre importanța apei, dar și despre modul în care putem recunoaște cel mai bun tip de apă din magazine. Și se pare că un simplu detaliu face diferența.

Într-adevăr, există numeroase branduri din care putem alege. Unele sunt accesibile la preț și le știm deja foarte bine, în timp ce altele sunt ceva mai scumpe. Cum știm însă ce e mai bine pentru organismul nostru?

ADVERTISEMENT

Ce trebuie să scrie pe eticheta apei

Nu doar marca contează, ci și compoziția, alături de calitatea apei din sticlă. Iar aceste detalii le putem afla foarte ușor de pe etichetă. Mai exact, se pare că cel mai bun tip de apă din magazine este cel care are reziduul sub 100 de miligrame.

Ce înseamnă practic aceste reziduuri? Potrivit specialistului, este vorba despre reziduurile care rămân pe fundul vasului după ce un litru de apă este fiert. Astfel, dacă ținem cont de aceste detalii putem face alegerea cea mai bună.

ADVERTISEMENT

„Prin apă pură înțeleg fiecare sticlă de apă plată, are o marcă și spune așa: reziduul sec la 180 de grade și apoi ai o cifră cu miligrame. Ce înseamnă asta?  Este luat un litru de apă, este pus la fiert.

ADVERTISEMENT

Și când se evaporă rămân niște reziduuri pe fundul vasului și ele sunt cântărite. Atunci constatăm că din tot acel litru după ce a fiert a mai rămas 100 miligrame.  Eu recomand, din ceea ce am studiat și învățat, să se bea între mese o apă cu reziduul sub 100.

Și aici dacă ne uităm puțin la cele mai longevive categorii de persoane, în general sunt cei din zonele alpine, unde munții oferă apă foarte pură. Deci o apă sub 100 pentru apa dintre mese, iar la masă putem să bem o apă minerală, cu jumătate de oră înainte de masă”, a dezvăluit Adrian Vornicu.