News

Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns în Ucraina să lupte contra rușilor: “Trebuie să ajut”

Cel mai cunoscut lunetist din lume este alături de poporul ucrainean în războiul cu Rusia. Cum și-a căpătat faima Wali, cel care este considerat o legendă.
10.03.2022 | 08:40
Cel mai cunoscut lunetist din lume a ajuns in Ucraina sa lupte contra rusilor Trebuie sa ajut
ADVERTISEMENT

Cel mai cunoscut lunetist din lume este alături de Ucraina în război. Wali, așa cum este el numit, a decis să plece de lângă familia sa pentru a-i ajuta pe ucraineni.

Cel mai cunoscut lunetist din lume, alături de Ucraina în războiul cu Rusia. Ce a declarat el

Porecla după care este acesta cunoscut este Wali, căci el nu își poate dezvălui numele real. El a renunțat la jobul său de informatician, iar acum este cunoscut la nivel mondial ca cel mai faimos lunetist al lumii.

ADVERTISEMENT

Acesta putea să ucidă pe zi un număr de 40 de oameni, în condițiile în care un lunetist „obișnuit” poate să omoare circa 5-6 oameni.

Wali este franco-canadian și a lăsat în urmă o soție și un copil de doar un an, pentru a merge să lupte alături de Ucraina în războiul contra Rusiei.

ADVERTISEMENT

Ce a declarat Wali la sosirea în Ucraina

Odată sosit acolo, Wali a mărturisit că s-a simțit foarte bine primit și a avut un sentiment de prietenie față de ucraineni.

El a mai spus că vrea să îi ajute pe oameni să lupte în războiul din Ucraina, deoarece i se pare nedrept că suferă din cauza faptului că vor „să fie europeni, nu ruși”.

ADVERTISEMENT

Viața lui s-a schimbat complet în doar o săptămână, căci a trecut de la statutul lui de programator la cel de lunetist.

“Au fost atât de fericiți că am venit. Parcă am fi fost prieteni imediat. Vreau să-i ajut. Este la fel de simplu. Trebuie să ajut pentru că aici sunt oameni bombardați doar pentru că vor să fie europeni și nu ruși. Acum o săptămână încă programam chestii.

ADVERTISEMENT

Acum iau rachete antitanc într-un depozit pentru a ucide oameni adevărați… Asta este realitatea mea acum”, a spus lunetistul.

De asemenea, el a precizat și că soția lui a fost complet împotriva prezenței sale în Ucraina.

„Soția mea s-a opus ideii, asta a fost cea mai grea parte a deciziei. Vă puteți imagina ce a spus și cum gândește”, a povestit acesta.

ADVERTISEMENT