Life

Cel mai delicios pește la cuptor. Cum poți obține o crustă crocantă și un gust mai aromat

Rețetă delicioasă de pește la cuptor. Cum să obții un gust aromat și o crustă crocantă. Cei dragi vor mai dori o porție.
26.05.2023 | 11:50
Cel mai delicios peste la cuptor Cum poti obtine o crusta crocanta si un gust mai aromat
Rețetă delicioasă de pește la cuptor. Sursa foto: Fish To Door
ADVERTISEMENT

Peștele este unul dintre cele mai gustoase preparate de pe mesele românilor și nu numai. Dacă dorești să-i surprinzi pe cei dragi sau ai musafiri, nu vei da greș cu un astfel de produs. Descoperă o rețetă prin care te poți asigura de o aromă unică și obții o crustă crocantă.

Cum să faci pește crocant și gustos la cuptor. O rețetă unică

Peștele este foarte consumat nu doar datorită gustului foarte bun, ci și conținutului de Omega 3, adică trei acizi grași, ideali pentru sănătatea organismului uman: acidul docosahexaenoic (DHA), acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul linolenic (ALA).

ADVERTISEMENT

Cei mai bogați pești în Omega 3 s-au dovedit a fi: heringul, somonul, macroul, sardinele, tonul și păstrăvul de lac. În rândurile următoare poți afla cum să prepari unul dintre ele, la cuptor. Mai întâi de toate, iată lista de ingrediente, care este foarte accesibilă.

1, 5 kilograme de pește, o lămâie, 1-2 cepe, 4-5 linguri de ulei, 200 ml de vin alb, 3-4 căței de usturoi, 1 lingură de pastă de roșii, 1-2 foi de dafin, sare, piper și piper sub formă de boabe. Odată ce ai acestea, trebuie să treci la primul pas din a găti peștele.

ADVERTISEMENT

Înainte de a-l introduce la cuptor, peștele se spală bine, ideal ar fi cu apă rece, se curăță de solzi dacă are, se taie în două și se scot branhiile și intestinele. Din nou se spală, apoi se usucă folosind un prosop de bucătărie. Ce faci mai departe?

Peste peștele curățat pune presară sare și piper, stropește cu zeamă de lămâie și lasă la rece un interval de 15 minute. Al doilea pas prevede ca să preîncălziți cuptorul, să tocați ceapa și usturoiul și să le așezați într-o tavă unsă cu ulei. Deasupra puneți peștele.

ADVERTISEMENT

Cât se prepară peștele la cuptor

Peste pește turnați ulei, apoi vin, sucul de roșii, care se diluează cu apă, câteva boabe de piper, foi de dafin și sare. Penultimul pas presupune să adaugi totul la cuptor și se lasă aici timp de 50-60 de minute. Din când în când, peștele se mai scoate de la cuptor și se stropește cu sosul din tavă, că să pătrundă mai bine aroma.

Dacă simțiți că este nevoie, se mai poate turna și apă. Odată ce au trecut cele 60 de minute, peștele se servește cald, cu verdeață, precum salata verde, usturoi și mai puteți stropi încă o dată cu zeamă de lămâie. Nu strică să asortați și cu o garnitură de cartofi.

ADVERTISEMENT

Cei dragi vor fi surprinși de aromă, de gust, dar și de aspect. Cu siguranță vor dori porție dublă. Peștele se poate consuma la prânz sau la cină. Medicii nutriționiști îl recomandă inclusiv în timpul dietelor, căci are grăsimi sănătoase.

ADVERTISEMENT