Life

Cel mai fabulos aeroport din lume. Este cât un oraș, iar oamenii din zonă merg în el doar pentru a se plimba

Aeroportul din Singapore, cel mai frumos și curat aeroport din lume. A primit 594 de premii, iar zilnic 30.000 de oameni îi calcă pragul.
08.06.2023 | 22:13
Cel mai fabulos aeroport din lume Este cat un oras iar oamenii din zona merg in el doar pentru a se plimba
Aeroportul fabulos din Singapore
ADVERTISEMENT

Aeroportul Internațional Changi din Singapore reprezintă el însuși o destinație. În ultimii șapte ani a primit anual premiul pentru cel mai bun aeroport din lume. Și este de înțeles. Aeroportul este cât un oraș și include o pădure tropicală, cu tot cu o cascadă. În care există o grădină de cactuși, una de orhidee, dar și una cu fluturi. Ce mai poți vedea aici.

Un aeroport din Singapore, cel mai premiat din lume. Ce văd oamenii care îi trec pragul

Cum pui prima dată piciorul în aeroport vei observa că mocheta absoarbe tot zgomotul pașilor și trolerelor. În loc de acest zgomot se aude muzică jazz în surdină. Totul este amenajat în mod clar de cei mai buni profesioniști din designul interior și arăta absolut spectaculos.

ADVERTISEMENT

Aeroportul are patru terminale, unul mai frumos și revoluționar decât altul. Transferul între terminale este asigurat de către trenurile silentioase si rapide. Terminalul unu este cel mai aglomerat fiindcă acolo operează zborurile internaționale. Atracția de aici este o sculptura inteligenta, Kinetic Rain.

De ce ai nevoie la aeroport pentru a călători în Singapore

Dacă aveți drum către Singapore vă spunem că nu este nevoie de viză pentru o călătorie de 90 de zile. Este permisa intrarea cu pasapoarte normale sau biometrice. De asemenea sunt permise inclusiv pașapoartele temporare, cu conditia ca acestea sa fie valabile încă șase luni de la încheierea călătoriei. Odată terminate formalitățile, urmează partea cea mai interesantă.

ADVERTISEMENT

Jewel, construcția de 1,25 miliarde de dolari din aeroportul din Singapore

Imediat cum termini cu formalitățile ajungi în Jewel, o construcție fabuloasă. Jewel este ceva ce nu se poate defini în doar câteva cuvinte. Este o constructie cu zece nivele, cinci subterane și cini supraterane. Aceast loc este destinat shopingului, entertaimentului sau relaxării.

Constructia sa a costat 1,25 miliarde de dolari și, zilnic 300000 de oameni îi calcă pragul.Și dacă nu călătoriți cu avionul, Jewel poate fi accesat atât din interiorul aeroportului Changi cât si din exterior. Astfel, singaporezii vin în număr mare aici, chiar dacă nu au nevoie să călătorească undeva.

ADVERTISEMENT

Este cumva diferit și prin prisma faptului că toate marile aeroporturi ale lumii își doresc să minimalizeze traficul din aeroport și nu invers. Dintr-o zonă care ar fi trebuit să facă tranzitul prin aeroport mai usor de suportat a devenit un obiectiv turistic în sine.

Cum ajungeți la cel mai spectaculos loc din aeroport

În fiecare din cele patru terminale există indicatoare spre Jewel. Sunt puse la dispoziție inclusiv alte mijloace de transport, precum trenuri care te vor duce la destinație.

ADVERTISEMENT

Veți găsi aici peste 150 de restaurante și fast-fooduri și peste 130 de magazine de unde să faceți cumpărături. Există o grădină botanică, locuri de joacă pentru copii, precum și activități pentru adulți. Așa că, atâta vreme cât aștepți avionul, sau poate pe cineva drag, ai ce face pe aeroportul din Singapore.

ADVERTISEMENT
Tags: