Fotbal intern

“CÎINE” şi în insolvenţă! “Nici o PROBLEMĂ, chiar s-au dat BANII LA ZI după asta!”

Dinamo şi-a asigurat matematic calificarea din punct de vedere sportiv în Liga Europa după ce şi-a "însuşit" locul 4 în urma unei victorii categorice, 4-1, cu Săgeata Năvodari. Succesul i s-a...
17.05.2014 | 17:31
CIINE si in insolventa Nici o PROBLEMA chiar sau dat BANII LA ZI dupa asta
ADVERTISEMENT

Dinamo şi-a asigurat matematic calificarea din punct de vedere sportiv în Liga Europa după ce şi-a “însuşit” locul 4 în urma unei victorii categorice, 4-1, cu Săgeata Năvodari. Succesul i s-a datorat, în bună măsură, lui Valentin Lazăr, care a marcat o dublă, prima în tricoul “cîinilor”. Urmărit de mai mulţi scouteri din străinătate, mijlocaşul nu urmăreşte să plece din “Ştefan cel Mare”, chiar dacă situaţia clubului este una delicată în acest moment. Cu toate grijile pe care le are, Valentin Lazăr a acordat un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, în care şi-a dezvăluit intenţiile în acest final tensionat de sezon.

Dubla ta a contribuit la obţinerea locului patru. A fost o descătuşare după ultimele evenimente?

– Una mare de tot! Au fost clipe tare grele după ce am fost făcuţi blatişti cu Braşovul, a mai venit apoi şi înfrîngerea de acasă cu CFR… M-a durut mult, ca de altfel pe toţi colegii mei, atitudinea celor din jur după acele partide. După ce am mai luat şi la Mediaş golul ăla de 1-1 în minutul 95, n-am mai fost bun de nimic. Mi-am închis telefonul imediat după meci şi o zi nu am mai vorbit cu nimeni. Dar mi-am revenit repede, că doar sînt fotbalist profesionist, şi am demonstrat toţi cu Săgeata care ne este adevărata valoare.

ADVERTISEMENT

“Nici o problemă cu insolvenţa, chiar s-au plătit banii la zi”

După seria de trei meciuri mai puţin reuşite a venit şi vestea cu insolvenţa. Cum ai primit-o?

– Nu este nicio problemă din punctul meu de vedere. Domnul Negoiţă a vorbit cu noi despre asta, ne-a explicat totul şi sîntem liniştiţi. Chiar s-au plătit banii la zi după ce s-a luat această decizie, cu insolvenţa. Conducerea a vrut să ne dea un semn clar că nu avem de ce să fim îngrijoraţi. În plus vom participa în Liga Europa, deci stăm bine.

UEFA spune că abia la finalul lunii mai se va lua o decizie privind dreptul vostru de a participa în Cupele Europene…

ADVERTISEMENT

– Noi am fost asiguraţi că nu sînt probleme din punctul ăsta de vedere. Însă şi dacă nu vom participa, ce să facem? Asta e viaţa! Eu voi avea aceeaşi atitudine indiferent dacă Dinamo participă sau nu în Liga Europa.

“Rapid are investitor? Oţelul are investitor? La noi situaţia este total diferită!”

În momentul în care ai auzit despre cererea de insolvenţă nu te-ai gîndit la situaţiile dificile în care se află Rapid şi Oţelul?

ADVERTISEMENT

– Rapid are investitor? Oţelul are investitor? Din ce ştiu eu, nu stau prea bine la capitolul ăsta. La noi situaţia este total diferită! Avem un investitor, în persoana domnului Ionuţ Negoiţă, şi atît timp cît el ne-a dat asigurări că este alături de echipă, eu cred că nu avem de ce compara situaţia noastră cu cea a echipelor amintite mai sus.

S-a vorbit că ai oferte din străinătate. Ai discutat cu cineva despre posibilitatea de a juca “afară”?

ADVERTISEMENT

– Nu am vorbit cu nimeni, dar ştiu că am fost urmărit de mai mulţi reprezentanţi ai unor cluburi din străinătate. Nume să spun chiar nu ştiu, dar mă bucur că sînt în atenţia lor. Orice fotbalist cred că îşi doreşte să fie apreciat, e logic.

Ce şanse sînt să pleci de la Dinamo în vară?

– Nu ştiu, nu mă gîndesc la asta deloc. Normal, ca oricine, mi-aş dori să evoluez într-un campionat din străinătate, dar nu fac un scop din asta. Am venit la Dinamo din parcuri şi nu pot să uit vreodată cine mi-a întins o mînă în momentul în care am avut nevoie. Aşa că, dacă va fi să plec, o voi face în condiţii care să-mi convină şi mie, dar şi clubului.

6 goluri şi 11 pase de gol a reuşit Lazăr pentru Dinamo în acest sezon

ADVERTISEMENT