Fotbal intern

Cel mai frumos gol dintr-un derby FCSB – CFR! Teixeira, reușită de clasă la ultimul său meci. Video

12.12.2020 | 15:51
Cel mai frumos gol dintrun derby FCSB  CFR Teixeira reusita de clasa la ultimul sau meci Video
ADVERTISEMENT

Derby-ul CFR – FCSB se pregăteşte pentru un nou episod, duminică, de la 21:00. Va fi cel de-al 41-lea duel dintre cele două formaţii în Liga 1, iar bucureştenii caută un nou succes după un an şi jumătate de la golul fabulos înscris de Filipe Teixeira.

Portughezul a părăsit echipa lui Gigi Becali la finalul sezonului 2018-2019, marcând cel mai frumos gol din istoria derby-urilor cu CFR în chiar ultimul său meci.

ADVERTISEMENT

În etapa a zecea din play-off-ul Ligii 1, pe 19 mai 2019, FCSB se impunea cu 1-0, pe teren propriu, în faţa rivalei CFR. Golul a fost marcat în minutul 53 al partidei, de Teixeira, care a lovit mingea dintr-o „foarfecă“ laterală şi a catapultat-o în vinclul porţii adverse.

Ultima victorie a lui FCSB contra CFR-ului, obţinută printr-un gol fabulos, marca Teixeira

La finalul sezonului 2018-2019, CFR Cluj a devenit pentru a cincea oară campioană a României, fiind urmată în clasament chiar de FCSB. Înaintea ultimei runde, ardelenii aveau deja titlul asigurat, cu un avans de 5 puncte în faţa rivalei.

ADVERTISEMENT

Pe Arena Naţională, în faţa a peste 3000 de spectatori, FCSB a obţinut o victorie de palmares, cu 1-0. Singura reuşită a partidei a fost, însă, una absolut spectaculoasă, după cum se poate vedea în imaginile de mai jos.

La o acţiune pe partea dreaptă a terenului, Romario Benzar i-a pasat lui Florin Tănase, care a centrat, din prima, lui Filipe Teixeira. Minge înaltă, uşor în spate, perfectă pentru o încercare de „foarfecă“ laterală.

ADVERTISEMENT

Ce a urmat rămâne în analele fotbalului românesc. Execuţia perfectă a portughezului s-a dus în vinclul porţii lui Arlauskis, care nu a putut decât să privească neputincios cel mai frumos gol dintr-un FCSB – CFR.

Filipe Teixeira a evoluat pentru FCSB în 69 de partide, în care a reuşit să înscrie de 8 ori şi să ofere 4 pase decisive pentru colegii lui, în cele două sezoane. De-a lungul timpului, el a mai jucat pentru Felgueiras (Portugalia), Istre, PSG (ambele Franţa), Leiria, Coimbra (Portugalia), West Brom şi Barnsley (Anglia), Metalurg Doneţk (Ucraina), după care a început aventura românească: FC Braşov, Rapid, Petrolul, Astra şi FCSB, cu o scurtă aventură la Al Shabab.

ADVERTISEMENT

Derby-ul CFR Cluj – FCSB se joacă duminică, de la 21:00, în etapa a 13-a din Casa Pariurilor Liga 1. Înaintea acestui duel, cele două formaţii sunt despărţite de 6 puncte, bucureştenii fiind pe primul loc al campionatului, iar ardelenii pe trei.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 18,00 este cota pentru „ambele echipe obţin penalty“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT