News

Cel mai gras om din Marea Britanie, supărat că doctorii l-au pus la dietă! Se simte torturat: ”Am drepturi ale omului”

Cel mai gras om din Marea Britanie se simte torturat de doctorii care i-au impus o dietă care să îl ajute să slăbească, susținând că îi sunt încălcate drepturile.
17.09.2022 | 20:42
Cel mai gras om din Marea Britanie suparat ca doctorii lau pus la dieta Se simte torturat Am drepturi ale omului
Cel mai gras om din Marea Britanie, revoltat că este pus să slăbească de medicii care îl tratează / Foto: The Sun / Fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Jason Holton, un tânăr de 32 de ani din Marea Britanie, a fost declarat cel mai gras om din țară, cele peste 300 de kilograme ale bărbatului provocându-i, deja, mari probleme de sănătate Din acest motiv, medicii i-au impus o dietă destul de strictă, lucru care l-a revoltat cumplit.

Cel mai gras om, revoltat că a fost pus la dietă de doctori

Conform Ziare.com, bărbatul din Camberley (comitatul Surrey) a fost pus de medicii de la căminul în care fusese internat să țină o dietă care să îl ajute să mai slăbească. Intenția medicilor, desigur lăudabilă, tânărul de 32 de ani fiind în pericol, a fost însă contestată de Jason Holton.

ADVERTISEMENT

Mai exact, cel mai gras bărbat din Marea Britanie susține că medicii ”îl torturează” și că dieta care i-ar fi fost impusă pentru a-i fi tratată obezitatea încalcă drepturile omului și obiceiurile alimentare cu care fusese el obișnuit.

Jason Holton a ajuns într-un cămin privat după ce sistemul național de asigurări de sănătate britanic a acceptat să plătească pentru ca bărbatul să urmeze o dietă care să îi salveze viața, dar cel mai gras bărbat din Marea Britanie pare să refuze tratamentul recomandat.

ADVERTISEMENT

„Am o limită de băut și le tot explic: `Am drepturi ale omului și am capacitatea de a bea ceea ce vreau` Dar nu pot. Sunt atât de supărat din cauza asta… Le-am spus că sun la poliție pentru că sunt deshidratat tot timpul”, a spus el conform sursei citate.

Cel mai gras om din Marea Britanie, scos din casă cu o macara

Acum doi ani, Jason Holton a fost scos, în sfârșit, din casă. Nu își părăsise locuința de șapte ani și suferea de micro accidente vasculare din cauza obezității. Doar că, locuind la etajul al treilea, ”extragerea” lui din casă a fost o adevărată aventură.

ADVERTISEMENT

Astfel, relatează presa  britanică citată, pentru ca Jason Holton să fie scos din casă s-a apelat la o macara și nu mai puțin de 30 de pompieri. Operațiunea a durat nu mai puțin de șapte ore, iar cel mai gras om din Marea Britanie a ajuns, într-un final, în ambulanța care aștepta să îl ducă la spital.

Jason Holton a ajuns în această situație, preciza mama lui, după ce a început să aibă probleme de sănătate mintală. Problemele pe care le are l-au făcut, acum, complet dependent de ajutorul pe care îl primește din partea statului.

ADVERTISEMENT

Suma primită, săptămânal, din partea statului este aproape 400 de lire sterline, bani la care se adaugă și o indemnizație în valoare de 450 de lire. Mama lui, pentru că are grijă de el, primește, la rândul ei, 200 de lire sterline în fiecare lună.

Ce mânca cel mai gras om din Anglia?

Conform presei englezești citate de Ziare.com, meniul zilnic al lui Jason Holton era unul care ar fi fost suficient pentru cel puțin patru persoane voinice. Zilnic, el mânca, pe lângă doner cu carne, chipsuri și chicken chow mein, și alte mâncăruri, dar și cel puțin un litru și jumătate de suc de portocale și cinci cutii de Diet Coke.

De altfel, pentru a-și potoli foamea, cel mai gras om din Marea Britanie cheltuia sume astronomice, sursa citată estimând că plătea, anual, un minimum 10.000 de lire sterline, sumă uriașă pentru Anglia.

La toate acestea se adăuga și consumul de alcool și, până când a fost scos din casă cu macaraua, fuma și cel puțin 30 de țigări în fiecare zi, ceea ce i-a accentuat problemele de sănătate pe care oricum le avea din cauza cantității uriașe de mâncare pe care o ingera.

Conform The Sun, singura soluție pentru bărbatul de 32 de ani ar fi o operație care să în taie, practic, stomacul și, desigur, supraveghere atentă pentru ca, după intervenția chirurgicală, să nu mănânce, din nou, după pofta inimii.

ADVERTISEMENT