Fotbal international

Cel mai greu moment din cariera lui Iniesta. S-a petrecut înaintea finalei CM 2010

15.05.2018 | 15:17
Cel mai greu moment din cariera lui Iniesta Sa petrecut inaintea finalei CM 2010

Andres Iniesta, care se va despărţi de Barcelona,  a povestit în cartea sa “Artistul” care a fost cel mai greu moment din cariera sa şi poate chiar din viaţă. Acest moment a avut loc în noaptea dinaintea finalei CM 2010. Spania a învins Olanda după prelungiri, cu golul marcat în minutul 116 chiar de către Iniesta.

Andres-Iniesta-şi cartea sa. "Artistul" descrie momente puţin ştiute din viaţa jucătorului. Care a fost clipa de cumpănă
Andres-Iniesta-şi cartea sa. “Artistul” descrie momente puţin ştiute din viaţa jucătorului

Starul catalan se afla în pragul unei cumplite depresii. Cel mai bun prieten al său, Dani Jarque, de la Espanyol plecase să joace fotbal printre sfinţi, lăsând o imensă durere în sufletul lui Andres. „Când nu eşti bine, vei întâmpina momente care te vor afecta, care te vor îngrijora. Sunt momente în care mintea ta este foarte vulnerabilă. Poţi ajunge dintr-o formă bună în una proastă foarte rapid”

Cum a trecut Iniesta cel mai greu moment

Iniesta este convins că Dumnezeu a vrut ca el să fie omul care să marcheze golul pentru titlul mondial, pentru că ştia ce avea să facă dacă va înscrie. Şansele ca Iniesta să dea gol erau foarte mici în comparaţie cu tunarii din naţionala Furiei Roja, dar el avea să fie eroul Spaniei. Şi a avut oportunitatea pentru a arăta întregii lumi mesajul dintre lumea reală şi cea nevăzută pentru prietenul său: “Dani Jarque, mereu alături de noi”

Englezii de la The Guardian au fost cei care au aflat incredibilul gest făcut de Iniesta în noaptea dinaintea partidei. Nemaisuportând presiunea şi durerea din suflet, într-un amalgam greu de digerat, Andres a ieşit pur şi simplu din hotelul unde era cazată naţionala Spaniei şi a luat-o la fugă, încercând să se elibereze de tensiune.

„Nu am ajuns niciodată în acel punct în care să-mi spun că e timpul să renunţ. Am inţeles că treceam printr-un moment greu, dar m-am refugiat în oamenii din jurul meu şi în fotbal. Oamenii ne văd ca pe alte fiinţe, de parcă am fi invincibili, de parcă noi nu putem păţi nimic. Dar suntem oameni. Suntem privilegiaţi, dar suntem uşor de atins.Suntem norocoşi să fim fotbalişti, dar simţim la fel ca oricare altă persoană. ”