Fotbal intern

Cel mai inteligent fotbalist din lume joacă în Liga 1! A scris o carte, îi apără pe refugiaţi şi este mare fan al neuroştiinţei

02.07.2020 | 18:13
Cel mai inteligent fotbalist din lume joaca in Liga 1 A scris o carte ii apara pe refugiati si este mare fan al neurostiintei
ADVERTISEMENT

Cel mai inteligent fotbalist din lume joacă în Liga 1 din acest an, după ce a fost cresct în celebra academie La Masia a clubului FC Barcelona.

Este vorba de mijlocașul macedonean David Babunski, achiziționat în primăvară de FC Botașani din postura de jucător liber de contract după ce evoluase ultima dată la formația japoneză Omiya Ardija.

ADVERTISEMENT

David Babunski a ajuns la Barcelona în 2006, când avea 12 ani. A rămas timp de 10 ani în Catalonia, jucând de 48 de ori pentru Barcelona B, după care a plecat în ianuarie 2016 la Steaua Roșie Belgrad.

Liga 1 îl are pe cel mai inteligent fotbalist din lume

Între timp, David Babunski, considerat cel mai inteligent fotbalist din lume, a debutat în Liga 1 la FC Botoșani și după doar două meciuri a și reușit o pasă de gol, fiind văzut ca o nouă super lovitură realizată de gruparea patronată de Valeriu Iftime.

ADVERTISEMENT

Pasionat de literatură și neuroștiință, internaționalul macedonean de 26 de ani a scris deja o carte, intitulată ”Calea ți-o găsești mergând”. Preocupările sale au fost confirmate și de patronul de la Botoșani, Valeriu Iftime.

”Citește Science Fiction, a scris o carte, a fost junior la Barcelona, apoi în Serbia și Japonia, după care l-am adus noi. E număr zece, ar putea fi spectacolul nostru pe viitor. A jucat cu Craiova și a dat o pasă de gol”, a spus patronul moldovenilor, la Pro X.

ADVERTISEMENT

Babunski este un susținător vocal al drepturilor omului pentru refugiați. El, fratele său și alți patru prieteni au petrecut Crăciunul 2015 într-o tabără de refugiați din Gevgelija, un oraș macedonean de la granița cu Grecia.

În urmă cu doi, fotbalistul a intrat în atenția site-ului goal.com, care i-a dedicat un amplu material în care s-a scris că cel mai probabil este cel mai inteligent jucător din lume. Acolo, el a povestit că în cartea sa ”prezintă posibilitatea de a realiza o schimbare radicală și profundă în mintea umană”.

ADVERTISEMENT

”Pun sub semnul întrebării multe subiecte, inclusiv paradigme religioase, științifice, educaționale, economice, politice, naționaliste și culturale, precum și sisteme sociale. Reflectez asupra naturii umane, a minții și a creierului, condiționarea socială, subconștientul și conștientul”, a mai spus Babunski.

David Babunski s-a născut la Skopje, dar are și cetățenie spaniolă. El a ales însă să joace pentru țara natală și are nouă selecții în prima reprezentativă a Macedoniei. Macedoneanul vine dintr-o familie de fotbaliști, tatăl său, Boban, jucând printre altele la Lleida, AEK Atena și Logrones. De asemenea, dratele său mai mic Dorian a jucat timp de patru ani la juniorii lui Real Madrid.

ADVERTISEMENT