Fotbal intern

Cel mai iscusit patron din Liga 1 Betano: „Investesc doar 200.000 de euro pe an. Clubul se autofinanțează”

27.11.2018 | 17:06
Cel mai iscusit patron din Liga 1 Betano Investesc doar 200000 de euro pe an Clubul se autofinanteaza
Cel mai iscusit patron din Liga 1 Betano

Valeriu Iftime o ține pe FC Botoșani în Liga 1 Betano de câțiva ani buni, însă patronul clubului moldav nu investește sume mari de bani ca să reușească acest lucru. Botoșani a obținut luni o victorie importantă, scor 2-1, și a urcat până pe locul 8 în clasament. 

Iftime a dezvăluit suma exactă pe care a investit-o de când a intrat în fotbal: 8,3 milioane de euro, dar spune că mulți dintre acești bani au fost investiți în perioada în care FC Botoșani nu se afla în prima ligă.

Cel mai iscusit patron din Liga 1 Betano

Finanțatorul celor de la FC Botoșani a dezvăluit că în 2017 și în 2018 a investit o sumă totală de numai 400 de mii de euro, clubul reușind să se autofinanțeze.

“8.3 milioane de euro am băgat în fotbal. Dacă regret? Nu! Am cheltuit mult când eram în Liga a 2-a, să ştiţi. De exemplu, anul ăsta sunt mai puţini banii pe care firma mea îi cheltuieşte pentru fotbal. Adică, în Liga 1, ideea mea de bază e să echilibrez bugetul fără să mai vin cu bani de la mine. Clubul să se autofinanţeze. Să facă bani din publicitate, din vânzare de jucători, din drepturi tv, din bilete.

Asta e formula. Anul ăsta am pus 200.000 de euro, anul trecut tot ceva de genul ăsta. Până la urmă nici nu ştiu dacă e asta o soluţie: ca cineva să pună bani ca să facă spectacol public. Dar, repet, în liga a 2-a s-a cheltuit mult şi s-a tot adunat de vreo 12 ani de zile de când sunt în fotbal”– a dezvăluit Valeriu Iftime la ProSport LIVE.

La un pas de play-off

Botoșani a fost foarte aproape de a prinde play-off-ul în urmă cu un sezon, dar a ratat obiectivul în ultimele etape. Anul acesta a început rău pentru moldoveni, care s-au văzut nevoiți să fac o schimbare de antrenor, aducându-l în locul lui Costel Enache pe Liviu Ciobotariu.