Life

Cel mai izolat loc de pe pământ unde trăiesc doar 10 familii. Poți ajunge doar cu barca, iar călătoria de pe continentul african până pe insulă durează 7 zile

Cea mai retrasă regiune de pe glob, unde supraviețuiesc numai 10 familii. Se ajunge cu barca, iar traseul are o durată de 7 zile.
23.06.2024 | 16:59
Cel mai izolat loc de pe pamant unde traiesc doar 10 familii Poti ajunge doar cu barca iar calatoria de pe continentul african pana pe insula dureaza 7 zile
Cea mai retrasă regiune de pe glob, unde supraviețuiesc numai 10 familii. Se ajunge cu barca, iar traseul are o durată de 7 zile. Sursa foto: geomagazine.it
ADVERTISEMENT

Cel mai izolat loc de pe pământ unde trăiesc doar 10 familii. Poți ajunge doar cu barca, iar călătoria de pe continentul african până pe insulă durează 7 zile. Teritoriul este descris în cartea de aventuri „Copiii căpitanului Grant”, scrisă de Jules Verne.

Cea mai retrasă regiune de pe glob, unde supraviețuiesc numai 10 familii. Se ajunge cu barca, iar traseul are o durată de 7 zile

Cea mai retrasă regiune de pe glob, unde supraviețuiesc numai 10 familii, ceea ce înseamnă că este vorba de foarte puține persoane. Potrivit tristandc.com, sunt 238 de locuitori pe această insulă din Atlanticul de Sud.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, 41 de insulari rezidenți se află în străinătate. Locul se numește Tristan da Cunha și reprezintă un grup de insule izolate aflate la 3.658 km de Antarctida, 2.816 km de Africa de Sud şi 3.240 km de America de Sud.

Arhipeleagul a fost descoperit în anul 1506 de navigatorul portughez Tristão da Cunha. În această zonă se ajunge numai cu barca, iar traseul are o durată de 7 zile. Singura cursă pleacă din Africa de Sud pentru că în zonă nu există niciun aeroport.

ADVERTISEMENT

Toate aceste lucruri fac ca Tristan da Cunha să fie considerat drept cel mai izolat loc din lume. Acesta este parte a teritoriului britanic de peste mări „Sfânta Elena, Ascension şi Tristan da Cunha”, situat la 2.430 km la sud de Sf. Elena.

Concret, teritoriul este format din insula principală Tristan da Cunha, care are o suprafaţă de 98 km pătrați, şi din insulele nelocuite: Insula Inaccesibilă şi Insula Nightingale. De asemenea, Insula Gough situată la 395 km sud-est face parte din acest grup.

ADVERTISEMENT

Pe aceasta din urmă există o stație meteorologică, în timp ce restul nu sunt locuite. Cele șase insule mici din grupul Tristan da Cunha sunt administrate colectiv. În plus, insulele Gough și Inaccessible constituie împreună o rezervație naturală, desemnată sit al Patrimoniului Mondial UNESCO în 1995.

Tristan da Cunha, cel mai izolat loc de pe glob

Tristan da Cunha, cel mai izolat loc de pe glob, este recunoscut pentru activitatea vulcanică. În anul 1961 o importantă erupţie vulcanică a necesitat evacuarea insulei. La acea vreme mulți dintre locuitori au fost relocaţi într-un cartier din Southampton, Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

O mare parte din aceştia s-au întors în 1963 deoarece localitatea de pe insula Edinburgh of the Seven Seas nu a suferit daune majore. Conul vulcanic central din această regiune este mai mereu acoperit de nori, în timp ce clima este umedă și cu vânt des.

Viața vegetală și animală include elefanți de mare și alte specii care nu se găsesc în altă parte a lumii. Autoritatea executivă este încredințată unui guvernator, care ocupă și funcția de guvernator al Sfintei Elena și locuiește pe insulă.

ADVERTISEMENT
Antrenor nou în Superliga! A semnat cu 2 zile înainte de startul sezonului:...
Antrenor nou în Superliga! A semnat cu 2 zile înainte de startul sezonului: „Bun venit!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
Tatăl lui Drăguș, strigăt de disperare către fiul său: „E ca o tortură....
Tatăl lui Drăguș, strigăt de disperare către fiul său: „E ca o tortură. Să ne deschidă poarta. Ne-a blocat peste tot. Nu ne-a chemat la nuntă”
Sperietoarea Europei. Șoșoacă, umilită în Parlamentul European
Sperietoarea Europei. Șoșoacă, umilită în Parlamentul European
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Cum să îi fie ruşine?” Reacția lui ÎPS Teodosie, după ce o femeie...
„Cum să îi fie ruşine?” Reacția lui ÎPS Teodosie, după ce o femeie căsătorită s-a plâns de o situație care pare rușinoasă pentru familia ei
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le...
Secretul longevității Sofiei Vicoveanca, la 82 de ani: „Eu mănânc fructele, nu le storcesc pe față!”. De ce se ferește total, ca să nu-și distrugă vocea?