News

Cel mai loial soț există: își caută de 11 ani, neîncetat, soția dispărută în urma tsunami-ului din Japonia. ”Vreau să o înmormântez cum se cuvine”

El este, probabil, cel mai loial soț care există pe planetă. De 11 ani, acesta își caută neîncetat soția. Femeia a dispărut în urma tsunami-ului din Japonia.
15.10.2022 | 14:15
Cel mai loial sot exista isi cauta de 11 ani neincetat sotia disparuta in urma tsunamiului din Japonia Vreau sa o inmormantez cum se cuvine
Yasuo Takamatsu, cel mai loial soț din lume. De 11 ani își caută neîncetat soția dispărută în urma tsunami-ului din Japonia. Sursa foto: colaj Fanatik / nytimes.com
ADVERTISEMENT

Pe 11 martie 2022 s-au împlinit 11 ani de la cutremurul puternic şi tsunami-ul care au devastat coasta de nord-est a Japoniei.

Yasuo Takamatsu, cel mai loial soț din lume. De 11 ani își caută neîncetat soția dispărută în urma tsunami-ului din Japonia

În toată această perioadă, un cetățean japonez, Yasuo Takamatsu, acum în vârstă de 65 de ani, și-a căutat și spune că va continua să-și caute soția.

ADVERTISEMENT

Yuko Takamatsu era undeva în largul coastei Japoniei atunci când a avut loc tragedia care a ucis mii de oameni.

În perioada care a urmat imediat cutremurului, bărbatul a reușit să recupereze doar telefonul mobil al soţiei sale.

ADVERTISEMENT

Aici, acesta a găsit un mesaj pe care Yuko nu mai apucase să i-l trimită în acea zi fatidică: ”Eşti ok? Vreau să merg acasă. Tsunami-ul este dezastruos!”, scrie DailyMail.

Iubirea pe care Yasuo i-a purtat-o și încă i-o poartă soției sale l-a făcut ca, din momentul tragediei, să o caute neîncetat.

ADVERTISEMENT

Într-o primă fază, bărbatul a căutat-o pe uscat, pe malul unde a dispărut și de-a lungul plajelor din Onagawa. Apoi, în pădurile din munți.

După doi ani și jumătate, în septembrie 2013, când încă nu o găsise, acesta s-a întors spre mare. A luat lecții de scufundări de la profesioniști pentru a căuta și pe fundul apelor.

ADVERTISEMENT

”Chiar dacă știu că există șanse să nu o găsesc, îmi dedic viaţa pentru a încerca să o aduc înapoi.

Voi continua căutările şi pe uscat şi pe mare până o voi găsi. Vreau să o aduc acasă şi să o înmormântez cum se cuvine”, spune Yasuo.

Yasuo Takamatsu rememorează ziua tragică din 11 martie 2011

Yasuo Takamatsu lucrează ca șofer de autobuz. În ziua tragediei se afla cu soacra sa la un spital din orașul vecin.

Într-o primă fază nu i s-a permis să intre în orașul distrus. Ulterior, când interdicțiile au fost ridicate, Yasuo s-a dus la spitalul din Onagawa, situat într-o zonă deluroasă, unde sute de oameni fugiseră la scurt timp după cutremur.

Acolo a aflat că angajații băncii unde lucra soția sa au fost măturați la propriu de ape.

”Am simțit că mi se înmoaie genunchii. Nu am mai simțit nimic în corpul meu”, a spus bărbatul.

Cutremurul din 2011, cu o magnitudine de 9,1, a fost cel mai intens care a lovit vreodată Japonia și al 4-lea cel mai devastator din istoria omenirii.

Autoritățile nipone spun că 18.426 de persoane au murit în urmă cu 11 ani, majoritatea în urma tsunami-ului creat.

Până în prezent, rămășițele a 2.527 de persoane, inclusiv trupul lui Yuko Takamatsu, nu au fost găsite.

În zona tragediei se efectuează în mod regulat căutări pentru a găsi rămășitele celor încă dispăruți.

ADVERTISEMENT
Tags: