Fotbal international

Cel mai mare comision din istoria fotbalului! FIFA, forțată să revizuiască regulamentul de transferuri

22.11.2018 | 19:27
Cel mai mare comision din istoria fotbalului FIFA fortata sa revizuiasca regulamentul de transferuri

FIFA a revizuit regulamentul de transferuri după ce Manchester United l-a cumpărat pe Paul Pogba de la Juventus Torino pentru suma de 105 milioane de euro, potrivit documentelor publicate de platforma Football Leaks. Agentul jucătorului francez a primit în urma aceste tranzacții cel mai mare comision din istoria fotbalului: 47 de milioane de euro.

Tranzacția a fost descrisă ca fiind una “reproșabilă” de către comisia de disciplină, după ce Mino Raiola a primit 47 de milioane de euro sub formă de comision pentru mutarea lui Pogba pe Old Trafford. Totuși, FIFA nu a putut stabili dacă a fost încălcat regulamentul. Jurnaliștii germani de la Der Spiegel scriu că membrii comisiei de disciplină au decis să nu se pronunțe asupra cazului care prezintă unele aspecte jurdice neclare, deși au căzut de acord că transferuri precum cel al lui Paul Pogba sunt “cu siguranță reproșabile” și “nu ar trebui tolerate.”

Agentul lui Paul Pogba a primit cel mai mare comision din istoria fotbalului

Comisia a recomandat ca actualul regulament cu privire la transferuri să fie revizuit, astfel încât să se poată aplica sancțiuni în situații similare în viitor. Din cele 47 de milioane primite de Mino Raiola, 27 au fost plătite de Manchester united, în timp ce Juventus Torino i-a virat în restul de bani.

Paul Pogba a fost cumpărat de Manchester United de la Juventus Torino în vara anului 2016. Atacantul francez a jucat în 110 partide pentru “diavoli”, reușind să marcheze de 20 de ori și să dea 22 de pase decisive. La echipa națională a Franței, Pogba are 64 de selecții în care a înscris 10 goluri. Atacantul lui Manchester United se află în conflict cu tehnicianul Jose Mourinho, după un start ezitant de sezon în care echipa ocupă abia poziția a 8-a în clasamentul din Premier League după 12 etape disputate. Pogba are o cotă de piață de 90 de milioane de euro în acest moment.

Tags: