Cel mai mare diamant scos vreodată la licitaţie a fost adjudecat! Vezi cu cât s-a vândut nestamata!

Celebra casa de licitatii Christie's a anuntat ca cel mai mare diamant vandut la o licitatie a fost adjudecat pentru aproape 34 milioane de dolari!
15.11.2017 | 12:43
Cel mai mare diamant scos vreodata la licitatie a fost adjudecat Vezi cu cat sa vandut nestamata
ADVERTISEMENT

Celebra casă de licitaţii Christie’s a mai înregistrat un record mondial! A vândut cel mai mare diamant prezentat vreodată la o licitaţie cu aproape 34 de milioane de dolari. Licitaţia a avut loc la Geneva, au anunţat reprezentanţii casei de licitaţii, citaţi de AFP. VEZI MAI MULTE IMAGINI SUS, ÎN GALERIA FOTO!

Acest diamant de 163,41 carate, inclus în categoria “flawless” (fără defecte) şi montat într-un colier de smaralde şi diamante denumit “The Art of Grisogono”, a fost vândut cu suma de 33,8 milioane de dolari, au precizat organizatorii licitaţiei.

ADVERTISEMENT

Cel mai mare diamant vândut vreodată la licitaţie provine dintr-un diamant şi mai mare

Suma reprezintă „un nou record de preţ pentru un diamant de culoarea D vândut la o licitaţie”, a afirmat Rahul Kadakia, un expert al casei Christie’s specializat în bijuterii. Cumpărătorul nestematei, care a participat la licitaţie prin telefon, a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Experţii casei Christie’s au spus că se aşteptau ca “această capodoperă de o frumuseţe incomparabilă şi cu o tăietură rafinată” să fie vândută cu aproximativ 25 de milioane de dolari.

ADVERTISEMENT

Acest diamant perfect provine dintr-o nestemată brută de 404 carate, ce a fost descoperită în februarie 2016 în mina Lulo din Angola, ocupând locul al 27-lea în topul mondial al celor mai mari diamante albe brute ce au fost găsite vreodată. Piatra preţioasă a fost analizată la Anvers, în Belgia, şi tăiată apoi la New York, unde 10 bijutieri s-au implicat în diverse etape de transformare a nestematei uriaşe într-un diamant şlefuit impecabil.

Echipa de bijutieri de la compania elveţiană de lux De Grisogono a creat apoi 50 de modele diferite pentru acest diamant de 163,41 de carate, înainte de a alege un colier asimetric, în care rolul de piesă centrală a revenit noului diamant. O parte a colierului este alcătuită din 18 diamante, iar cealaltă parte completează bucla cu două rânduri de smaralde în formă de pară.

ADVERTISEMENT
Viitorii miri, îngroziţi cu gândul la
Viitorii miri, îngroziţi cu gândul la "taxa pe darul de nuntă". Ciolacu explică impozitul de 70% pe veniturile nejustificate
VIDEO | Momentul în care Buzatu primește mita de 1,2 milioane de lei...
VIDEO | Momentul în care Buzatu primește mita de 1,2 milioane de lei de la omul de afaceri care l-a denunțat
FOTO Schimbarea de look a lui Ianis Hagi. Cum se poartă fiul ”Regelui”...
FOTO Schimbarea de look a lui Ianis Hagi. Cum se poartă fiul ”Regelui” în actualul sezon
Spaima litoralului, dezvăluire despre impresarul condamnat la închisoare: Giovanni Becali chiar e mafiot
Spaima litoralului, dezvăluire despre impresarul condamnat la închisoare: Giovanni Becali chiar e mafiot
Fost ofițer CIA: „România poate fabrica noi tipuri de armament pentru NATO, poate...
Fost ofițer CIA: „România poate fabrica noi tipuri de armament pentru NATO, poate juca un rol de lider în UE” | EXCLUSIV
PEDEAPSĂ ANULATĂ pentru Simona Halep?! Anunț uriaș despre verdictul TAS
PEDEAPSĂ ANULATĂ pentru Simona Halep?! Anunț uriaș despre verdictul TAS
VIDEO Judecătoarea care a apărut pe jumătate goală într-o audiere virtuală: „Sunt singura...
VIDEO Judecătoarea care a apărut pe jumătate goală într-o audiere virtuală: „Sunt singura femeie care nu are dreptul să poarte costum de baie”
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele...
Ei sunt adevărații câștigători de la Vocea României. Nu au plecat cu marele premiu, dar sunt auziți pe toate posturile de radio
Pescobar, reclamat de un celebru interlop. Urmează răzbunarea
Pescobar, reclamat de un celebru interlop. Urmează răzbunarea
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000...
Cum a reacționat Gigi Becali când o tânără i-a bușit bolidul de 500.000 de euro. Reacția lui a devenit virală pe rețelele de socializare
Cine este Larisa, sexy-angajata lui Pescobar! Tânăra se afişează în ipostaze provocatoare, dar...
Cine este Larisa, sexy-angajata lui Pescobar! Tânăra se afişează în ipostaze provocatoare, dar Pescobar jură că nu e nimic între ei: E mâna mea dreaptă!
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?
Anul 2024 este, în zodiacul chinezesc, anul Dragonului. Cum ne afectează?