Fotbal intern

Cel mai mare mingicar din Liga 1 Betano! Nu e Hagi, nu e Mitriță! Vochin vă dezvăluie cine este dribleurul nr.1 din România

24.01.2019 | 11:21
Cel mai mare mingicar din Liga 1 Betano Nu e Hagi nu e Mitrita Vochin va dezvaluie cine este dribleurul nr1 din Romania

Face deliciul publicului și este parte din duelul unu la unu, capitol la care fotbalul românesc suferă din ce în ce mai mult în ultimul timp. Driblingul pare un subiect pe cale de dispariție într-un fotbal bazat tot mai mult pe angajament, pe joc direct, pe transmiterea balonului din una sau două atingeri. Vremurile lui Dumitrache, Năsturescu, Marcel Răducanu, Puiu Iordănescu, Balaci, Hagi sau Sînmărtean par a fi atât de departe.

Denis Drăguș, noul magician din Liga 1 Betano: face un dribling la fiecare 13 minute

Speranța vine în acest sezon de la Viitorul. Noul ”magician” al Ligii 1 se numește Denis Drăguș. Băiatul, care va împlini 20 de ani abia pe 6 iulie, este campionul driblingurilor în acest sezon, conform moinitorizălor InStat. Cu 100 de adversari depășiți prin acest procedeu din 182 de încercări, Denis are o medie de 10 driblinguri încercate pe meci, cu o medie de circa un dribling reușit la fiecare 13 minute petrecute pe teren.

Top 5 dribleuri din Liga 1 Betano dominat de români, de Viitorul și de jucătorii U-21

[table id=12 /]

Un singur străin și-a făcut loc între primii 5 magicieni ai campionatului: Ibrahima Tandia, de la Sepsi, cel care conduce ierarhia atacanților, conform Indexului InStat. Viitorul are doi jucători în Top 5, ceea ce demonstrează că geniul lui Gică Hagi se transmite și cromozomial, și ca strategie de club. Mai mult, ambii sunt jucători care bifează regula U 21, semn că tinerii nu sunt nicidecum o povară pentru Liga 1, ci o bogăție.

Un alt fotbalist crescut de Viitorul, Alex Mitriță, liderul Craiovei, dar și al Ligii 1 după Index InStat, completează podiumul. De remarcat și prezența lui Golofca în Top 5, el fiind singurul jucător al unei echipe aflată momentan pe loc de play-out care și-a făcut loc între ”magicienii” campionatului.