Life

Cel mai mare premiu din istoria loto. Câștigătorul va încasa 1,6 miliarde de dolari

A fost extras un record uriaș la loto. Persoana norocoasă urmează să primească suma de 1,6 miliarde de dolari, un premiu uriaș.
06.11.2022 | 16:53
Cel mai mare premiu din istoria loto Castigatorul va incasa 16 miliarde de dolari
A fost extras un record uriaș la loto. Persoana norocoasă primește suma de 1,6 miliarde de dolari. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Cel mai mare premiu din istoria loto. Câștigătorul va încasa 1,6 miliarde de dolari și are la dispoziție câteva zile pentru a se prezenta într-o agenție pentru a ridica recordul mondial.

A fost extras un record uriaș la loto. Persoana norocoasă primește suma de 1,6 miliarde de dolari

Loteria Powerball a extras numerele norocoase în cursul zilei de sâmbătă, 5 noiembrie 2022. Instituția de jocuri din Statele Unite ale Americii a pus la dispoziția jucătorilor un jackpot astronomic în valoare de 1,6 miliarde de dolari.

ADVERTISEMENT

Câștigătorul are la dispoziție câteva zile pentru a veni într-o agenție. Potrivit CNN, până în momentul de față nu s-a prezentat nicio persoană pentru a încasa premiul generos. În cazul în care există mai multe persoane care au bifat numerele norocoase, atunci premiul va fi împărțit.

De asemenea, câștigătorii trebuie să aleagă dacă doresc să primească integral premiul, până la 782,4 milioane, conform unei estimări a Powerball, sau să fie eșalonat pe o perioadă de 30 de ani.

ADVERTISEMENT

Extragerea din 5 noiembrie 2022 a fost cea de-a 40-a pentru Powerball. Jackpot-ul a fost câștigat ultima dată în data de 3 august 2022, biletul norocos fiind jucat în Pennsylvania.

Sursa menționată mai arată, că un singur bilet la loteria americană a costat 2 dolari, în timp ce numerele câştigătoare au fost 28-45-53-56-6. La Powerball numărul norocos a fost 20.

ADVERTISEMENT

Powerball, premii generoase pentru jucători

„Cel mai mare jackpot dintr-o loterie națională” al Guinness World Records a fost stabilit de Powerball în ianuarie 2016. La momentul respectiv au fost jucate trei bilete în valoare totală de 1,586 miliarde de dolari.

Potrivit reprezentanților instituțiilor de jocuri, șansele de a câștiga acest premiu uriaș sunt destul de mici. Mai exact, este vorba de un raport de 1 la 292, 2 milioane. Pentru comparaţie, probabilitatea de a fi lovit de fulger este de 1 la un milion, anunță oficialii americani din domeniul sănătăţii.

ADVERTISEMENT

Biletele Powerball sunt vândute în 45 de state, Districtul Columbia, Puerto Rico și Insulele Virgine americane.

ADVERTISEMENT
Tags: