Fotbal international

Lukaku, “maşina” de goluri! Cum i-a sucit mintea lui Mourinho în 4 ani

Romelu Lukaku este omul în care Jose Mourinho îşi pune toate bazele pentru a readuce titlul la Manchester United. "Diavolii" au reuşit să câştige cursa cu rivala Chelsea şi a obţinut...
09.07.2017 | 00:02
Lukaku masina de goluri Cum ia sucit mintea lui Mourinho in 4 ani

Romelu Lukaku este omul în care Jose Mourinho îşi pune toate bazele pentru a readuce titlul la Manchester United. “Diavolii” au reuşit să câştige cursa cu rivala Chelsea şi a obţinut semnătura atacantului venit de la Everton. Belgianul care îi ia locul lui Zlatan Ibrahimovic în atacul lui United a costat 85 de milioane de euro şi, în plus, formaţia din Liverpool îl va primi şi pe Wayne Rooney.

Mourinho l-a dat la Everton cu 35 de milioane, l-a luat cu 85

Cel mai interesant este că, în urmă cu patru ani, Jose Mourinho surprindea pe toată lumea şi îl dădea afară pe Romelu Lukaku de la Chelsea. Belgianul revenise după un împrumut la Everton şi presa din Anglia era convinsă că Mou îi va da şanse să joace. Lukaku a ratat un penalty în finala Supercupei Europei, cu Bayern Munchen, iar Chelsea a pierdut trofeul. Antrenorul portughez a decis să îl pedepsească şi l-a trimis înapoi la Everton, sub formă de împrumut. Ba mai mult, în vara lui 2014, un an mai târziu, Mourinho a decis să îl cedeze definitiv pe Lukaku la “caramelele”, pentru 35 de milioane de euro. Acum le-a plătit cu 50 de milioane de euro mai mult pentru a-l lua înapoi.

Pogba, primul care l-a felicitat pentru transferul la United

În ziua în care impresarul său a rezolvat negocierile pentru transferul la Manchester United, Romelu Lukaku se afla în vacanţă, la Los Angeles, alături de Paul Pogba, jucătorul celor “diavolilor”. Pe reţelele de socializare a apărut un video în care Lukaku îl anunţă pe francez că s-a rezolvat transferul său la Manchester United, iar cei doi se îmbrăţişează şi sărbătoresc momentul într-un stil special.

Vârsta sa, motiv de controverse în perioada junioratului

Romelu Lukaku a fost dat la fotbal la 5 ani şi a ajuns foarte repede la o statură total neaşteptată pentru vârsta lui. O poză cu el la 10 ani, când era juniorul celor de la Lierse, a făcut mult timp furori pe Internet. Atacantul belgian era mai înalt cu mulţi centimetri decât restul jucătorilor de pe teren. În plus, încă de mic, a devenit o adevărată maşinărie de dat goluri.

Lukaku-age-10

A fost cumpărat de Anderlecht în 2006, când avea doar 13 ani, alături de alţi 12 juniori de la Lierse. Iar campioana Belgiei a dat lovitura cu Lukaku. Acesta a continuat să dea goluri pe bandă rulantă şi, în plus, a crescut foarte mult ca masă musculară. La 17 ani era deja unul dintre cei mai puternici atacanţi ai Europei, astfel că au şi început controversele legate de vârsta sa.

Capture

În 2011, imediat după ce a împlinit 18 ani, Lukaku a fost vândut la Chelsea pentru 15 milioane de euro.

Conte ameninţă că-şi dă demisia pentru că l-a pierdut

În mare criză de soluţii în ofensivă, Antonio Conte l-a pus pe Romelu Lukaku în fruntea listei de achiziţii pentru această vară. Italianul a primit asigurări de la oficialii lui Chelsea că transferul este ca şi rezolvat, dar campioana a pierdut în cele din urmă lupta cu Manchester United pentru importanta achiziţie. Imediat după ce a auzit vestea că Lukaku nu mai ajunge la Chelsea, ba chiar mai mult, a semnat cu marea rivală în lupta pentru titlu, Antonio Conte a fost la un pas să-şi dea demisia, anunţă presa din Anglia. Relaţia dintre Conte şi oficialii lui Chelsea rămâne tensionată, iar o despărţire este de luat în calcul.