Fotbal international

Cel mai prost penalty din istoria fotbalului? Un portar din Anglia a distrus o parte din nocturna unui stadion. VIDEO

16.11.2019 | 20:45
Cel mai prost penalty din istoria fotbalului Un portar din Anglia a distrus o parte din nocturna unui stadion VIDEO
ADVERTISEMENT

Nu de puține ori, când un fotbalist execută prost un penalty, auzim formulări de genul ”a tras peste stadion”, ”a tras în afara stadionului” sau ”a distrus peluza”. Ei bine, un fotbalist dintr-o ligă inferioară din Anglia a ținut să aducă la viață aceste vorbe legendare. Acesta nu numai că a tras peste poartă, dar a și distrus o parte din nocturna unui stadion.

Cel mai prost penalty din istoria fotbalului? Un portar din Anglia a distrus o parte din nocturna unui stadion

Partida Nuneaton Borough – Stratford din Southern League Central Division, liga a 6-a a fotbalului englez, a oferit una dintre fazele anului în fotbal. În minutul 61 al partidei care a avut loc duminică, 16 noiembrie, portarul gazdelor, Tony Breeden, și-a câștigat un loc în rândul celor mai neîndemânatici executanți de penalty-uri din istoria fotbalului.

ADVERTISEMENT

Din dorința de a rupe plasa celor de la Stratford, Breeden a ajuns să distrugă un reflector din peluza situată în spatele porții oaspeților. Penalty-ul său a devenit deja viral în întreaga lume: stâng care ar face invidios orice rugbist și o distrugere care ar face nervos orice administrator de stadion.

În final, execuția lui Tony Breeden a fost salvată de colegii săi, Kettle și Powell, cei care au marcat golurile unui succes cu 2-0 liniștitor al celor de la Nuneaton Borough.

ADVERTISEMENT