News

Cel mai puternic cutremur în Albania din ultimii 20 de ani! Peste 100 de persoane rănite. Seismul a avut peste 20 de replici. Foto + Video

Autor: Eduard Nicolae Popa | 22.09.2019 | 11:36
Mai multe cutremure au avut loc sâmbătă în Albania *Foto: twitter

Un cutremur de 5,6 grade pe scara Richter a lovit ieri Albania, în apropiere de orașul Durres și la 35 de kilometri de capitala Tirana. La 11 minute după acest seism, zona Balcanilor de vest a fost lovită din nou de un cutremur, de această dată de 5,2 grade. De altfel, noaptea de sâmbătă spre duminică a fost una extrem de neliniștită pentru albanezi, după ce au fost înregistrate peste 20 de replici ale cutremurului de sâmbătă.

Serie de cutremure în Albania. Zeci de persoane rănite

Cutremurul a avut loc în zona Balcanilor de Vest, în largul Mării Adriatice. Seismul s-a simțit atât în capitala Tirana dar mai ales în Durres, unul dintre cele mai mari orașe albaneze. Oamenii s-au speriat, în special după prima replică mai puternică și au evacuat locuințele, ieșind în stradă.

Avea să fie o noapte albă pentru albanezi, după ce în zonă s-au înregistrat peste 20 de replici, cu magnitudini de peste 3 grade pe scara Richter. Cele mai puternice au fost de 4,8 și 4,4. Pagubele materiale au fost destul de importante. Fațada clădirii unei Universități din Tirana a căzut peste mai multe mașini parcate în zonă. Din fericire, fiind sâmbătă, erau puțini oameni prezenți la acea oră la facultate. De asemenea, un bloc din Durres s-a crăpat pe mijloc.

Peste o sută de răniți după cutremurele din Albania

Inițial, Ministrul Sănătății a anunțat că cel puțin 68 de persoane au fost rănite, dintre care 21 au fost spitalizate. Presa locală a anunțat în această dimineață că în cele din urmă, până la această oră, au fost 108 persoane rănite în urma seriei de cutremure. Mulți dintre răniți au suferit însă răni minore. De asemenea, au existat numeroși albanezi care au sunat la autorități după ce au suferit atacuri de panică.

A fost cel mai puternic cutremur din Albania în ultimii 30 de ani. Seria de seisme s-a simțit și în Muntenegru, Macedonia, nordul Greciei sau estul Italiei. Din fericire, până la această oră nu s-au înregistrat victime.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!