Nutriționiștii recomandă peștele de cel puțin două ori pe săptămână, dar care este cel mai sănătos de mâncat? Cercetările demonstrează că nu este somonul. E de 6 ori mai ieftin, plin de vitamine, scade colesterolul și îl găsești în supermarketurile din România. Se poate pregăti în diverse variante.
În ultima perioadă oamenii de știință au efectuat numeroase studii pentru a afla care este cel mai bun pește pentru consum. Se pare că nu somonul ocupă prima poziție, ci un alt sortiment. Nu este vorba nici măcar de ton.
Specialiștii susțin că cel mai sănătos este macroul care are un preț de 6 ori mai mic decât somonul. În magazinele din România 4 bucăți de file de somon cu piele, cu o greutate de aproximativ 500 grame, se vând cu 99,99 lei.
Pe de altă parte, macroul congelat poate fi achiziționat de clienții români cu suma de numai 28,10 lei. Așadar, diferențele dintre cele două tipuri de pește sunt extrem de mari în ceea ce privește costurile de achiziție.
Deosebirile se observă inclusiv în privința proprietăților. Macroul este un pește plin de vitamine, numai bun pentru funcționarea normală a organismului uman.
Macroul este cel mai sănătos pește de consumat pentru că are multiple beneficii pentru sănătate. Consumul regulat îmbunătățește sănătatea inimii și asigură o circulație normală a sângelui prin vasele de sânge.
De asemenea, nutriționiștii spun că reduce tensiunea arterială, scade colesterolul rău și menține în limite normale nivelul trigliceridelor. În plus, face ca atacurile de cord să fie evitate mult mai ușor, la fel și ateroscleroza.
Mai mult, macroul face creierul să funcționeze mai bine, fiind încurajată dezvoltarea normală a acestui organ vital. Potrivit springfarma.com, bolile psihice grave, depresia și autismul pot fi prevenite în rândul persoanelor care consumă constant acest pește.
În aceeași notă, experții recomandă consumul de macrou și în rândul femeilor însărcinate, fiind de mare ajutor în dezvoltarea bebelușului. Funcțiile cognitive sunt mai bune, gândirea mai clară și memoria mai bună.
Macroul este un pește care se achiziționează în cantități mari de cumpărătorii din România. Majoritatea oamenilor preferă acest sortiment pentru că se găsește cu mare ușurință în toate magazinele din țara noastră.
Clienții îl preferă și datorită faptului că se pregătește ușor atât în tigaie, cât și la cuptor. De asemenea, ciorba reprezintă o opțiune culinară delicioasă și reconfortantă în zilele reci. Are puține oase, fiind ideal pentru copiii mici.
Macroul este perfect pentru persoanele care preferă o mâncare consistentă și extrem de delicioasă. Are un gust specific. În altă ordine de idei, pescarii îl recunosc ușor atunci când îl scot din apă. Macroul atinge lungime ce pot depăși și 60 de cm și o greutate de până la 3-4 kilograme.