Fotbal international

S-a decis cel mai scump meci din istoria fotbalului! 160 de MILIOANE de euro cîştigaţi în TREI minute!

UPDATE, ORA 18:55 / S-a decis! Norwich va juca în Premier League în sezonul viitor, după ce a cîştigat barajul cu Middlesbrough, scor 2-0, prin golurile marecate de Jerome şi Redmond. Cei doi au...
25.05.2015 | 18:59
Sa decis cel mai scump meci din istoria fotbalului 160 de MILIOANE de euro cistigati in TREI minute
ADVERTISEMENT

UPDATE, ORA 18:55 / S-a decis! Norwich va juca în Premier League în sezonul viitor, după ce a cîştigat barajul cu Middlesbrough, scor 2-0, prin golurile marecate de Jerome şi Redmond. Cei doi au decis meciul în doar trei minute, primul gol în minutul 12, cel de-al doilea în minutul 15. Din drepturile de televizare, Norwich are asiguraţi aproximativ 160 de milioane de euro.

…………………………………………………………………………………………………………………………….

ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 18:00 / Norwich conduce cu 2-0 la pauză pe Middlesbrough, pe Wembley, prin golurile marcate de Jerome, minutul 12, şi Redmond, 15.

………………………………………………………………………………………………………………..

ADVERTISEMENT

Cel mai scump meci din istoria fotbalului se va juca între Middlesbrough şi Norwich pe Wembley. Cine cîştigă acest meci îşi asigură peste 160 de milioane de euro automat din promovarea în Premier League. Cele două echipe s-au calificat în finala play-off-ului din liga secundă după ce au trecut de Brentford, respectiv Ipswich în semifinale. Meciul va avea loc de la ora 17:00. 

Va fi un meci tensionat, de obiecei finalele în care se joacă promovarea în Premier League sînt presărate cu multe cartonaşe roşii şi incidente. În 2014, QPR s-a impus în minutul 90 împotriva lui Derby, printr-un gol al lui Zamora. Nu a fost cu prea mult noroc pentru că după un an, QPR se întoarce în Championship.

ADVERTISEMENT

Cum se împarte suma fabuloasă?

Cîştigătoarea acestui meci ia 160 de milioane de euro, conform economistului Rob Wilson de la Sheffield Hallam University care a fost chestionat de BBC. Majoritatea banilor vin din drepturile tv, aproximativ 120 de milioane de euro, alte 40 fiind obţinute din publicitate şi alte venitur.

Drepturile tv s-au vîndut cu 3,18 miliarde de lire sterline pentru perioada 2013-2016. De anul viitor, intră în vigoare noul contract pentru drepturile tv, în valoare de 5,2 miliarde de lire sterline, ceea ce înseamnă că şi miza finalei play-off-ului va fi mai mare şi poate depăşi chiar 200 de milioane de euro, conform specialiştilor.

ADVERTISEMENT

Evoluţia preţului drepturilor TV pentru Premie League:

bbc

 

“Coşmarul Stelei”, la un pas să revină în Premier League

Middlesbrough e favorită să revină în Premier League în faţa lui Norwich. Boro are cele mai multe meciuri fără gol primit în Championship în acest sezon, 22 şi are un mare avantaj în meciurile directe.

Norwich a cîştigat doar unul din ultimele 12 meciuri directe. Middlesbrough are 6 victorii, alte 5 meciuri fiind încheiate la egalitate. Şi istoria ţine cu echipa din estul Angliei. Boro a promovat la ultima şi singura finală de play-off jucată în 1988, 2-1 la general împotriva lui Chelsea.

De această dată e un singur meci, 90 de minute pe Wembley pentru promovarea în Premier League. Meciul de 160 de milioane de euro are loc luni de la ora 17:00 între Middlesbrough şi Norwich.

 

ADVERTISEMENT