News

Cel mai scump sat din România de care puțini au auzit. Cine se mută la casă aici plătește chiar și 2.000 de euro pentru un metru pătrat

Cel mai scump sat din România de care puțini au auzit are prețuri complet neașteptate. Se poate ajunge chiar și la 2.000 de euro pentru un metru pătrat.
02.06.2024 | 11:37
Cel mai scump sat din Romania de care putini au auzit Cine se muta la casa aici plateste chiar si 2000 de euro pentru un metru patrat
Cel mai scump sat din România de care puțini au auzit. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cel mai scump sat din România nu este chiar atât de cunoscut. Se pare însă că aici, oamenii se înghesuie să își cumpere fie un teren, fie o casă. Iar prețul de peste 2.000 de euro pentru un metru pătrat nu îi sperie deloc.

Cel mai scump sat din România de care puțini au auzit

Este bine cunoscut faptul că prețurile de pe piața imobiliară au explodat. În București sau în Cluj Napoca, puțini își mai permit să își cumpere un apartament sau o garsonieră, având în vedere actualele oferte.

ADVERTISEMENT

Se pare însă că și în unele sate din România avem o situație similară. Oamenii care vor să scape de aglomerație aleg să se tragă aici, iar asta a dus la o explozie a prețurilor atât la terenuri, cât și la case.

Cel mai scump sat din România se află în județul Cluj. Aici, un metru pătrat costă peste 2.000 de euro. Este vorba despre satul Feleacu. Aici, cele mai scumpe case vechi, deci construite înainte de 2020, se vând cu un preț de 2.457 euro/mp.

ADVERTISEMENT

Următorul pe listă este Sălicea, tot din județul Cluj. Și aici vorbim despre un preț complet neașteptat. Cele mai scumpe case noi, deci finalizate începând cu 2020, se vând cu un preț mediu de 1.955 de euro pe metrul pătrat.

De ce aleg românii să se mute la sate

De ce se mută totuși oamenii aici? O analiză realizată recent arată că cei mai mulți oameni aleg să se mute în zonele de la marginea orașelor mari, precum Cluj Napoca sau București. Deși prețurile sunt ceva mai piperate, aceștia se pot bucura de liniște, de o curte generoasă, dar și de o casă.

ADVERTISEMENT

Cum au evoluat prețurile în cel mai scump sat din România? Dacă în urmă cu câțiva ani acestea erau accesibile, la finele anului trecut pur și simplu tarifele au explodat. Prețurile ajungeau la 1.900 de euro pentru un metru pătrat.

Acum că știm unde sunt cele mai mari prețuri, e bine să știm și unde găsim oferte ceva mai accesibile. În zona București-Ilfov, ofertele sunt destul de bune. Depinde evident de locația aleasă, arată observatornews.ro.

ADVERTISEMENT

La polul opus, cele mai ieftine case la sate se găsesc în Timiș. Aici poți cumpăra o proprietate cu un preț mai mic de 1.000 de euro pentru un metru pătrat și nu ești nici prea departe de oraș.

ADVERTISEMENT