News

Anchetă la prefectura Argeș privind cel mai scump WC public din România. Toaleta costă 400.000 de euro

24.04.2021 | 19:43
Ancheta la prefectura Arges privind cel mai scump WC public din Romania Toaleta costa 400000 de euro
ADVERTISEMENT

Prefectura Argeș a decis să verifice costurile tuturor toaletelor publice din județ, după ce s-a descoperit că în Pitești, o astfel  de toaletă a costat nu mai puțin de 400.000 de euro.

Extravaganta investiție a fost realizată pe vremea fostei conduceri a primăriei Pitești, fiind amplasată în centrul orașului, informează Antena3.ro.

ADVERTISEMENT

Prefectul de Argeș, Emilia Mateescu, a solicitat primăriei documentele legate de investiția pe care a caracterizat-o ca drept „un WC public exorbitant de scump”. Mateescu s-a arătatat scandalizată de costul toaletei pe care a comparat-o cu prețurile unei case la cheie. Toaleta este dotată și cu lift, care a costat nu mai puțin de 10.000 de euro.

Toaleta, amplasată în centrul orașului

Prefectul de Argeș a trimis o circulară prin care a cerut tuturor primăriilor să prezinte cheltuielile făcute pentru toaletele publice. În cazul în care vor fi depistate nereguli în construirea WC-urilor, prefectul intenționează să sesizeze organele de anchetă.

ADVERTISEMENT

Toaleta de 400.000 de euro a fost amplasată în centrul orașului Pitești, fiind deschisă utilizării publice în urmă cu două săptămâni. Deși localnicii susțin că era nevoie de o toaletă acolo, prețul acesteia i-a îngrozit.

Toaleta publică are cinci cabine pentru bărbaţi, cinci pentru femei, precum şi o cabină pentru persoanele cu dizabilități. Timp de 12 ore pe zi, la intrare stă și un paznic. Edificiul face parte dintr-un proiect mai mare de reabilitare a pieței din fața clădirii primăriei.

ADVERTISEMENT

La un cost de 400.000 de euro, toaleta din Pitești este cea mai scumpă din țară, însă este departe de a fi o excepție. Și alte municipalități au îngropat sume enorme în zidurile unor WC-uri. De exemplu, la Alba-Iulia o toaletă a costat 370.000 de euro.

Pe locul 3 în topul WC-urilor „de lux” este toaleta amplasată în școala Voivodeana din comuna Sucevița care a costat 200.000 de euro. O altă toaletă, cea din centrul orașului Huedin, o urbe cu circa 9.000 de locuitori, a înghițit 120.000 de euro.

ADVERTISEMENT