Life

Cel mai sigur cartier din București. Aici e bine să te muți, ai un parc natural imens, ești aproape de centru, există mijloace de transport în comun și mari centre comerciale

Acesta este cel mai sigur cartier din București. Ai un parc natural imens, ești aproape de centru și există mai multe facilități.
23.06.2024 | 16:01
Cel mai sigur cartier din Bucuresti Aici e bine sa te muti ai un parc natural imens esti aproape de centru exista mijloace de transport in comun si mari centre comerciale
Cel mai sigur cartier din București. Sursa foto: economica.net, parcnaturalvacaresti.ro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care este cel mai sigur cartier din București. Are un parc natural imens și se află aproape de centrul orașului. Locuitorii de aici au acces la mijloacele de transport în comun, dar și la unele dintre marile centre comerciale.

Cel mai sigur cartier din București. Are un imens parc natural și e aproape de centru. E locul perfect unde să te muți

Atunci când își aleg un cartier în care să locuiască, oamenii țin cont de mai multe aspecte, cum ar fi poziționarea acestuia, existența parcurilor în zonă sau apropierea de anumite zone centrale ale orașului.

ADVERTISEMENT

Un alt factor important atunci când vine vorba de alegerea cartierului este siguranța. În cazul Bucureștiului, cel mai sigur cartier este situat în Sectorul 4.

Este vorba despre cartierul Văcărești, după cum arată o analiză a platformei imobiliare Storia. Bucureștiul se află pe poziția 21 în topul celor mai sigure orașe.

ADVERTISEMENT

Capitala a obținut un scor de 75,6 atunci când vine vorba despre nivelul de siguranță pe care îl percep românii, conform indexului T.R.A.I. Analiza Storia a fost realizată pentru a afla care sunt orașele și cartierele din țară unde locuitorii se simt cel mai în siguranță.

Cu cât scorul este mai apropiat de 100, cu atât cartierul sau orașul respectiv este perceput de locuitori ca fiind mai sigur, după cum notează b365.ro.

ADVERTISEMENT

Ținând cont de acest aspect, cartierul Văcărești din Capitală a obținut un scor de 89,7, conform analizei Storia. Este situat în partea de vest a Lacului Văcărești.

În sud, cartierul se învecinează cu Berceni, în nord cu Vitan, iar în est cu Tineretului. Este o zonă din Capitală unde locuitorii au aproape mijloacele de transport în comun, dar și unele centre comerciale mari.

ADVERTISEMENT

Nici centrul orașului nu este departe, acesta fiind un alt motiv pentru care oamenii aleg să locuiască aici. Un avantaj al acestui cartier este faptul că cei care locuiesc aici se pot bucura de spații verzi, întrucât aici se află Parcul Natural Văcărești.

Alte cartiere care se numără printre cele mai sigure din Capitală sunt Aviatorilor (89,6) și Pajura (87,6), dar și Floreasca, cu scorul de 87,5. Arcul de Triumf și Drumul Sării au obținut, de asemenea, scorul de 87,5,

Cartierele cel mai puțin sigure din București

Pe de altă parte, unele cartiere din București au obținut un scor mai mic, indicând faptul că locuitorii nu simt același grad de siguranță. Cartierul care a obținut cel mai mic scor este Gara de Nord, cu scorul de 52,8.

Acesta este urmat de Ferentari, cu scorul de 58,1, dar și de unirii, care a obținut doar 59,4. Cartierele Obor și Colentina au obținut scorurile de 61,2, respectiv de 62,8.

În privința celor mai sigure orașe din țară, pe primul loc este Brașovul, cu un scor de 83 de puncte. Următoarele locuri sunt ocupate de Oradea (81,8), Cluj-Napoca (81,5) și Sibiu (80,7).

În topul celor mai sigure orașe se află și Râmnicu Vâlcea (80,4), Alba Iulia (79,7), Miercurea Ciuc (78,4), Sfântu Gheorghe (78,4), Iași (78,1) și Slatina (77,4).

La polul opus se află Tulcea (68), Ploiești (68,6), Brăila (70,6) și Baia Mare (71,3). Acestea sunt urmate de Slobozia (72), Deva (72,6), Călărași (73,5), Târgu Mureș (75,5), Bacău (73,9) și Satu Mare (73,9).

ADVERTISEMENT
Tags:
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Tragedie la Hollywood. A murit un nume de referință
Tragedie la Hollywood. A murit un nume de referință
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Suprinzător ce a urmat
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși